Yhteistyössä

Hae lainaa peruskorjaukseen netistä

Peruskorjauslaina

Peruskorjaus on usein tarpeellinen toimenpide, joka voi parantaa asumisviihtyvyyttä, lisätä asunnon arvoa ja estää rakennuksen kunnon heikkenemisen. Usein peruskorjaus vaatii kuitenkin merkittävän taloudellisen panostuksen, johon kaikilla ei välttämättä ole säästöjä käytettävissään. Tässä tapauksessa peruskorjauslaina voi tulla tarpeeseen.

Peruskorjauslaina on nimensä mukaisesti laina, joka on tarkoitettu asunnon tai kiinteistön peruskorjauksen rahoittamiseen. Se voi kattaa esimerkiksi putkiremontin, ikkunoiden uusimisen, kattoremontin tai sähköjärjestelmän uusimisen. Lainan ehdot ja kustannukset vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen, ja ne kannattaakin aina selvittää huolellisesti ennen lainan ottamista.

Peruskorjauslainan hakeminen alkaa usein remonttisuunnitelman laatimisesta ja kustannusarvion tekemisestä. Näiden dokumenttien avulla voit hakea lainaa heti pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Hakuprosessissa sinua saatetaan pyytää toimittamaan myös muita dokumentteja, kuten todistus tuloistasi tai selonteko nykyisestä taloudellisesta tilanteestasi.

Kilpailuta peruskorjauslaina nopeasti ja helposti

Peruskorjaus itse

Asunnon peruskorjaukseen tarvitaan usein merkittävä summa rahaa, ja lainan ottaminen on monille välttämätön osa rahoitusta. Vippi.org palvelu tekee peruskorjauslainan kilpailuttamisen sinulle nopeaksi ja helpoksi, jotta voit keskittyä unelmiesi kodin luomiseen.

Peruskorjauslainan kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että haetaan tarjouksia usealta eri lainantarjoajalta, vertaillaan niitä ja valitaan itselle sopivin vaihtoehto. Kilpailuttaminen on tärkeässä osassa lainanhakuprosessia, sillä lainaehtojen ja -kustannusten erot voivat olla merkittäviä eri lainantarjoajien välillä.


Miten kilpailuttaminen tapahtuu?

Peruskorjauslainan kilpailuttamiseksi Vippi.org tekee työn puolestasi. Vippi.org palvelu kerää yhteen useiden pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi hakemus, johon merkitset haluamasi lainasumman, takaisinmaksuajan sekä muut tarvittavat tiedot. Palvelu lähettää hakemuksesi eteenpäin useille lainantarjoajille, jotka tekevät omat tarjouksensa perusteella hakemustietosi.


Miksi kilpailuttaa peruskorjauslaina?

Peruskorjauslainan kilpailuttamisella voi saavuttaa merkittäviä säästöjä. Korkojen, kulujen ja muiden ehtojen erot voivat olla huomattavia eri lainantarjoajien välillä. Kilpailuttamalla saat paremmat mahdollisuudet löytää edullisin ja omiin tarpeisiisi parhaiten sopiva laina.


Mistä aloittaa kilpailuttaminen?

Voit aloittaa peruskorjauslainan kilpailuttamisen tekemällä hakemuksen Vippi.org lainojen kilpailutuspalvelussa. Tämän jälkeen saat useita lainatarjouksia, joista voit valita itsellesi sopivimman. Kannattaa myös muistaa, että lainatarjouksen pyytäminen tai vastaanottaminen ei vielä sido sinua ottamaan lainaa.


Kilpailuta myös rakennuslaina

Rakennuslaina on yksi suosituimmista tavoista rahoittaa asunnon peruskorjaus. Olemme koonneet Vippi.org sivustolle luotettavat ja suositut lainantarjoajat, joiden joukosta voit valita itsellesi sopivimman. Lainojen kilpailuttaminen on helppoa: syötät vain tarvitsemasi lainasumman ja toivotun maksuajan, niin näet hetkessä parhaat tarjoukset.


Esimerkkilaskelma: näin paljon voit säästää kilpailuttamalla peruskorjauslainat Vippi.org palvelussa

Tässä on esimerkki peruskorjauslainan kilpailuttamisesta, jossa Vippi.org tarjoaa 4,5% koron. Oletetaan, että lainasumma on 20 000 euroa ja laina-aika on 10 vuotta.

Lainanantaja Korko Kuukausierä Maksettava kokonaissumma
Pankki A 6,0% 222 € 26 640 €
Pankki B 5,5% 216 € 25 920 €
Pankki C 5,0% 212 € 25 440 €
Vippi.org 4,5% 207 € 24 840 €

Kuukausierät laskettu käyttämällä kaavaa:

Kuukausierä = (Lainasumma * Korko) / (1 - (1 + Korko)^-Laina-aika)

Maksettava kokonaissumma lasketaan kertomalla kuukausierä laina-ajan kuukausimäärällä.

Taulukosta nähdään, että Vippi.org tarjoaa alhaisimman koron ja siten myös alhaisimman kuukausierän ja maksettavan kokonaissumman. Kilpailuttamalla lainat voit säästää merkittävästi rahaa lainakustannuksissa.


Peruskorjauslaina - laskuri

50000 25000 10 2

Tulokset:

Peruskorjauslaina-laskuri on työkalu, jolla voit arvioida peruskorjauslainasi kustannukset. Se auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljonko koko laina tulisi olla ja kuinka kauan sinun täytyy maksaa se takaisin - ja erityisesti paljonko olisi silloin kuukausierä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos olet suunnittelemassa merkittävää remonttia tai kodin parannusta.

Peruskorjauslaina-laskuri on helppokäyttöinen ja tarjoaa nopean tavan saada käsitys siitä, miten eri tekijät vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Se voi auttaa sinua tekemään taloudellisesti järkeviä päätöksiä ja suunnittelemaan budjettisi tehokkaasti.

Muista kuitenkin, että laskurin antamat tulokset ovat vain suuntaa-antavia ja todelliset lainakustannukset voivat vaihdella riippuen pankista ja sen tarjoamista lainaehdoista.

Peruskorjauslaina laskuri


Mikä on peruskorjauslaina?

Peruskorjauslaina on lainatuote, jota otetaan erityisesti kiinteistön tai asunnon suuremman remontin, eli peruskorjauksen, rahoittamiseksi. Kyseessä voi olla esimerkiksi kattavan putkiremontin, julkisivuremontin tai muiden merkittävien rakenteellisten tai teknisten parannusten toteuttaminen.

Peruskorjauslaina on tarkoitettu erityisesti tilanteisiin, joissa peruskorjauksen kustannukset ylittävät omistajan säästöt tai joissa omistaja haluaa jakaa remontin kustannukset pidemmälle aikavälille. Peruskorjauslainan avulla omistaja voi turvata kiinteistönsä arvon säilymisen ja parantamisen pitkällä aikavälillä tekemällä tarvittavat korjaukset ajallaan.

Peruskorjauslainan määrä, korot ja muut ehdot määritellään yksilöllisesti hakijan taloudellisen tilanteen, kiinteistön arvon ja korjaustarpeen mukaan. Laina-aika on tyypillisesti useita vuosia, jopa kymmeniä vuosia.


Peruskorjauslainan tarve

Kuten nimensäkin mukaisesti, peruskorjauslaina on erityisesti suunniteltu rahoittamaan asunnon tai kiinteistön peruskorjauksia. Mutta milloin niitä tulisi harkita ja mikä tekee peruskorjauslainoista hyödyllisiä? Tässä osiossa käsittelemme näitä kysymyksiä.


Milloin peruskorjauslainaa kannattaa harkita?

Peruskorjauslainan harkitsemiseen on useita syitä. Yksi yleisimmistä syistä on asunnon tai kiinteistön ikääntyminen ja sen myötä tulevat korjaustarpeet. Esimerkiksi putkiremontti, sähköjärjestelmän uusiminen tai kattoremontti ovat sellaisia isoja hankkeita, jotka voivat kaivata rahoitusta lainan muodossa.

Myös silloin, kun halutaan parantaa asunnon energiatehokkuutta tai tehdä mittavia muutoksia asunnon pohjaratkaisuihin, voi peruskorjauslaina tulla tarpeeseen.


Peruskorjauslainan hyödyt

Peruskorjauslaina tarjoaa useita etuja. Ensinnäkin, se mahdollistaa suurempien remonttien toteuttamisen ilman että koko summaa tarvitsee maksaa kerralla. Tämä helpottaa taloudellista suunnittelua ja budjetointia.

Toiseksi, peruskorjauslaina voi olla taloudellisesti järkevä valinta pitkällä aikavälillä, sillä hyvin toteutettu peruskorjaus voi nostaa asunnon arvoa merkittävästi.

Kolmanneksi, peruskorjauslainalle voi saada edullisen koron ja pitkän maksuajan, joten lainan takaisinmaksu voi olla joustavaa ja sopivasti ajoitettua.

Neljänneksi, joissain tapauksissa on mahdollista saada julkista tukea tai avustusta peruskorjaukseen, millä voit vähentää omakohtaisen lainan määrää.

Viimeiseksi, peruskorjauslainan avulla voidaan parantaa asumismukavuutta ja -turvallisuutta sekä vähentää tulevaisuuden korjaustarpeita.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainan ottaminen sisältää aina riskin ja se vaatii huolellista suunnittelua sekä kykyä hoitaa lainan takaisinmaksu sovitusti. Ennen lainan hakemista on suositeltavaa keskustella rahoitusasiantuntijan kanssa ja tehdä realistinen suunnitelma lainan takaisinmaksusta.

Peruskorjausvippi


Lainaa peruskorjaukseen hetkessä tilille

Peruskorjauslainan hakeminen ja kilpailuttaminen Vippi.org palvelussa on helppoa ja nopeaa. Koko prosessi voidaan tehdä täysin sähköisesti, ja lainapäätöksen saa usein jo saman päivän aikana. Tässä tarkemmat ohjeet peruskorjauslainan hakemiseen ja kilpailuttamiseen Vippi.org palvelussa.


1. Täytä hakemus

Ensimmäinen askel peruskorjauslainan hakemisessa on lainahakemuksen täyttäminen. Vippi.org palvelun lainahakemus on suunniteltu helpoksi täyttää, ja se vie vain muutaman minuutin. Hakemuksessa kysytään perustietoja hakijasta, kuten nimi, osoite, tulotiedot ja tiedot haettavasta lainasta.


2.Vertaile eri tarjouksia

Kun lainahakemus on lähetetty, Vippi.org kilpailuttaa sen yli 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Hakija saa tarjoukset suoraan sähköpostiinsa, jonka jälkeen ne on helppo vertailla ja valita niistä sopivin. On tärkeää ottaa huomioon lainan korko, takaisinmaksuaika sekä muut lainaehtojen yksityiskohdat.


3. Valitse sopiva lainatarjous

Kun sopiva lainatarjous on löytynyt, hakija voi hyväksyä sen suoraan sähköpostista. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti, jonka jälkeen laina siirretään hakijan tilille usein jo saman päivän aikana.


Peruskorjauslainan ehdot ja kustannukset

Remontti projekti

Peruskorjauslainan ehdot ja kustannukset vaihtelevat lainantarjoajien välillä. Ennen lainan hakemista on hyvä tutustua huolellisesti eri tarjouksiin, jotta löytää itselleen parhaiten sopivan lainaratkaisun.


Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksuun liittyvät ehdot voi jakaa kahteen pääkategoriaan: takaisinmaksuaikaan ja lainan korkoon sekä muihin kuluihin.


Takaisinmaksuaika

Takaisinmaksuaika tarkoittaa aikaa, jonka kuluessa laina tulee maksaa takaisin. Takaisinmaksuaika vaihtelee tyypillisesti 1 - 15 vuoden välillä. Takaisinmaksuajan valintaan vaikuttavat lainamäärä, lainan tyyppi ja hakijan taloudellinen tilanne.


Korko ja muut kulut

Lainan korko on se hinta, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle lainarahasta. Koron lisäksi lainaan voi liittyä muita kuluja, kuten toimitusmaksuja, tilinhoitomaksuja tai muita palvelumaksuja. On tärkeä vertailla eri lainantarjoajien korot ja kulut, jotta voi valita edullisimman vaihtoehdon.

Todellinen vuosikorko sisältää lainan nimelliskoron sekä kaikki muut lainan kulut, joten todellinen vuosikorko on paras luku vertailussa.


Vakuudet ja takaukset

Joissakin tapauksissa peruskorjauslainaa varten saatetaan vaatia vakuuksia tai takauksia. Vakuus on omaisuutta, jonka lainanantaja voi tarvittaessa myydä saadakseen rahansa takaisin, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Takaaja puolestaan on henkilö tai tahoa, joka sitoutuu maksamaan lainan takaisin, jos lainanottaja ei pysty sitä tekemään.


Mahdolliset lisäkustannukset

Lainaan voi liittyä myös muita lisäkustannuksia, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen lainasopimuksen tekemistä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset vakuutusmaksut, käsittelymaksut tai jopa mahdolliset varainsiirtoverot. On tärkeää huomioida kaikki mahdolliset kulut, jotta peruskorjauslainasta ei tule taloudellista taakkaa.


Peruskorjauslaina netistä ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa

Peruskorjauslaina on erinomainen tapa rahoittaa asunnon tai kiinteistön merkittävät remontit ja parannukset. Tyypillisesti vakuudettoman peruskorjaukseen tarkoitetun lainan suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa 60 000 euroon, tarjoten laajan skaalan mahdollisuuksia erilaisten peruskorjausprojektien toteuttamiseksi.


Mistä pankista paras peruskorjauslaina?

Paras pankki peruskorjauslainan ottamiseen riippuu monista tekijöistä, kuten lainan ehdoista, korosta, takaisinmaksuajasta sekä asiakaspalvelun laadusta. On suositeltavaa vertailla eri pankkien tarjoamia lainaehtoja ja valita sen perusteella itselleen sopivin vaihtoehto. Eri pankkien tarjoukset voivat myös vaihdella huomattavasti, joten kilpailutus on usein hyödyllistä.

Tärkeää muistaa: Lainan ottaminen on aina vastuullinen päätös, joka vaatii huolellista harkintaa. Vaikka peruskorjauslainaa on mahdollista saada ilman vakuuksia, on tärkeää varmistua omasta kyvystä maksaa laina takaisin sovitussa aikataulussa.

Katso myös:


Peruskorjauslaina – rahoitusta sijoitusasunnon remonttiin

Peruskorjauslaina tarjoaa sijoittajalle kätevän ja joustavan ratkaisun sijoitusasunnon remonttikustannusten kattamiseen. Lainan avulla voidaan tehdä laajamittaisia peruskorjauksia, jotka voivat lisätä merkittävästi asunnon arvoa ja houkuttelevuutta vuokralaisille.

Peruskorjauslaina on erityisesti suunniteltu rahoitusmuoto asuntojen peruskorjauksiin, johon lukeutuvat esimerkiksi asunnon rakenteelliset muutokset, kylpyhuoneen tai keittiön remontointi sekä LVIS-järjestelmien uusiminen. Koska peruskorjausvippi on nimenomaan tähän tarkoitukseen räätälöity lainatuote, on sen hakeminen usein helpompaa ja nopeampaa kuin esimerkiksi kulutusluoton tai asuntolainan.

Peruskorjauslainan saaminen ei yleensä vaadi erillisiä vakuuksia, sillä lainan vakuutena toimii yleensä remontoitava kiinteistö. Tämä tekee lainasta houkuttelevan vaihtoehdon sijoittajille, jotka haluavat pitää sijoituksensa mahdollisimman likvideinä.

Tämän lainatuotteen suosio perustuu sen joustavuuteen. Laina-ajat ovat usein pitkiä, jopa 10-15 vuotta, mikä mahdollistaa matalat kuukausierät. Lisäksi lainaa voi yleensä hakea joko kerralla koko remontin kattavaa summaa tai vaiheittain remontin edetessä.

Lopulta peruskorjauslainan tärkein etu on sen mahdollistama asunnon arvon kasvattaminen. Hyvin toteutettu peruskorjaus voi nostaa asunnon markkina-arvoa merkittävästi ja parantaa sen vuokrattavuutta, mikä näkyy suoraan sijoittajan tuotto-odotuksissa.

Lainaa peruskorjaukseen


Laina peruskorjaukseen - kokeile hakea yhteishakijan kanssa

Laina peruskorjaukseen voi olla merkittävä apu rahoituksen järjestämisessä, sillä suuret remontit voivat olla kalliita.

Onnistuneen lainahakemuksen tekeminen vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua, ja usein yksi hyödyllinen tapa parantaa lainansaantimahdollisuuksia sekä mahdollisesti saada parempia lainaehtoja on hakea lainaa yhteishakijan kanssa.


Miksi hakea peruskorjaukseen lainaa yhteishakijan kanssa?

Yhteishakijan kanssa tehty lainahakemus saattaa parantaa lainansaantimahdollisuuksia monestakin syystä. Ensinnäkin, kun lainaa haetaan kahden henkilön tulot huomioiden, lainanmyöntäjän riski pienenee merkittävästi. Tämä voi johtaa parempiin lainaehtoihin, kuten edullisempaan korkoon tai pidempään maksuaikaan.

Toiseksi, yhteishakija voi täyttää sellaisia lainaehdotuksia, jotka hakijalla itsellään ei välttämättä täyty. Esimerkiksi, jos hakijalla on heikko luottotietorekisteri tai hänen tulonsa eivät yksinään riitä lainasumman kattamiseen, yhteishakija voi kompensoida näitä puutteita.


Miten löytää sopiva yhteishakija?

Sopivan yhteishakijan löytäminen vaatii huolellisuutta ja harkintaa. Usein yhteishakija on puoliso tai muu läheinen henkilö, mutta tärkeää on, että molemmat osapuolet ovat tietoisia vastuistaan ja että molemmilla on riittävät taloudelliset resurssit lainan takaisinmaksuun. On tärkeää keskustella avoimesti yhteishakijan kanssa lainaan liittyvistä seikoista ja varmistaa, että molemmat osapuolet ymmärtävät ja hyväksyvät ehdot ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Huomio: Yhteishakijana toimiminen on sitova päätös, joka tuo mukanaan samat velvollisuudet kuin päävelallisenakin toimiminen. Siksi on erittäin tärkeää, että yhteishakija ymmärtää täysin vastuunsa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.


Peruskorjauslainan käyttökohteet

Peruskorjaus nostaa kiinteistön arvoa

Peruskorjauslaina mahdollistaa monenlaiset asuntoa kohentavat ja sen arvoa nostavat remontit. Lainan avulla voidaan rahoittaa niin pieniä kuin suuriakin hankkeita, riippuen tarpeista ja budjetista. On kuitenkin tärkeää huomioida, että lainan käyttötarkoitus määritellään jo lainahakemuksen yhteydessä.


Mitä remontteja peruskorjauslainalla voidaan rahoittaa?

Peruskorjauslainalla voidaan rahoittaa monenlaisia remontteja, jotka parantavat asunnon laatua, turvallisuutta tai energiatehokkuutta. Se voi kattaa esimerkiksi seuraavia töitä:

  • Rakenteelliset korjaukset: Esimerkiksi seinien, kattojen tai lattioiden korjaus.

  • LVI-työt: Vesijohtojen, viemäristön tai lämmitysjärjestelmän uusiminen.

  • Sähkötyöt: Sähköjärjestelmän uusiminen tai korjaus.

  • Energiatehokkuuden parantaminen: Esimerkiksi ikkunoiden vaihto tai lisäeristys.

  • Kylpyhuoneen tai keittiön remontti: Vanhojen kalusteiden uusiminen tai tilajärjestelyjen muuttaminen.


Esimerkkejä peruskorjauslainalla toteutetuista projekteista

Peruskorjauslaina mahdollistaa useita erilaisia projekteja. Alla on muutamia esimerkkejä:

  • Kylpyhuoneremontti: Vanhentunut kylpyhuone modernisoitiin nykyaikaiseksi, vedeneristyksen ja kosteudenkestävyyden parantamiseksi.

  • Energiatehokkuuden parantaminen: Asuntoon asennettiin uudet energiatehokkaat ikkunat ja ovet, sekä lisättiin eristystä seinissä ja katossa.

  • Kattoremontti: Vuotava katto korjattiin ja pinnoitettiin uudelleen, jotta se kestäisi paremmin sään rasituksia.

Nämä ovat vain esimerkkejä, sillä vippi peruskorjaukseen mahdollistaa laajan kirjon erilaisia toimenpiteitä asunnon parantamiseksi.


Remonttilainaa asuntolainan yhteyteen

Asuntojen peruskorjaukset ovat merkittäviä projekteja, jotka vaativat usein rahoituksen järjestämistä. Yksi yleisimmistä tavoista hankkia rahoitusta peruskorjaukseen on ottaa remonttilaina asuntolainan yhteyteen.


Mikä on remonttilaina ja miten se toimii?

Remonttilaina, joka tunnetaan myös nimillä kotilaina tai peruskorjauslaina, on erityinen lainamuoto, joka on tarkoitettu asunnon kunnostamiseen tai remontoimiseen. Se voidaan liittää osaksi jo olemassa olevaa asuntolainaa, mikä voi helpottaa lainan hallinnointia ja tarjota mahdollisuuden parempiin lainaehtoihin.


Miksi valita remonttilaina asuntolainan yhteyteen?

Korko: Remonttilainan korko on usein samalla tasolla kuin asuntolainan korko, joka on tyypillisesti edullisempi kuin kulutusluottojen korot.
Joustavuus: Asuntolainan yhteyteen otettu remonttilaina mahdollistaa joustavuuden laina-ajan ja takaisinmaksusuunnitelman suhteen.
Vakuudet: Remonttilainalle ei yleensä tarvita erillisiä vakuuksia, sillä se liitetään osaksi asuntolainaa, jolle on jo olemassa vakuus asunnon muodossa.


Remonttilainan haitat

Vaikka remonttilainan liittäminen asuntolainaan tuo monia etuja, on myös joitakin haittoja, joita kannattaa harkita. Esimerkiksi, jos asuntolaina on jo suuri suhteessa asunnon arvoon, ei pankki välttämättä myönnä lisälainaa. Lisäksi, jos lainanhakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitussa aikataulussa, voi asunto joutua pakkomyynnin kohteeksi.


Miten remonttilaina haetaan asuntolainan yhteyteen?

Remonttilainaa haetaan yleensä omasta pankista, josta asuntolaina on alun perin otettu. Hakuprosessi voi vaihdella eri pankkien välillä, mutta yleensä se sisältää neuvottelun pankin kanssa, lainahakemuksen täyttämisen ja tarvittavien liitteiden toimittamisen.


Usein kysytyt kysymykset

Peruskorjauslaina on lainatuote, jonka tarkoitus on kattaa asunnon tai kiinteistön peruskorjauksen kustannuksia. Se voi olla hyvä vaihtoehto, kun tarvitset rahoitusta merkittävälle remontille, kuten esimerkiksi putkiremontille, julkisivuremontille tai muulle vastaavalle laajamittaiselle korjaukselle.
Peruskorjauslainaa voivat hakea yksityishenkilöt, jotka omistavat asunto-osakkeen tai kiinteistön, jota halutaan peruskorjata. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot ja kyky hoitaa lainan takaisinmaksu.
Peruskorjauslainalla voidaan kattaa kaikkia peruskorjaukseen liittyviä kustannuksia. Näitä ovat esimerkiksi suunnittelu- ja valvontakulut sekä remonttityön toteuttamiseen liittyvät materiaali- ja työkustannukset.
Hakeminen tapahtuu Vippi.org -palvelun verkkosivujen kautta. Sinun tulee täyttää lainahakemus huolellisesti ja toimittaa vaadittavat liitteet. Hakemuksen teon yhteydessä saat myös alustavan lainapäätöksen.
Takaisinmaksuehdot riippuvat lainantarjoajasta. Tyypillisesti takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta ja kuukausierän suuruuden voit usein itse päättää taloudellisen tilanteesi mukaan.
Lainan enimmäismäärä riippuu monista tekijöistä, kuten hakijan tuloista ja asunnon arvosta. Yleensä lainasummat liikkuvat tuhansista euroista aina satoihin tuhansiin euroihin.
Kyllä, hyvin tehty peruskorjaus nostaa yleensä asunnon arvoa, koska se parantaa asunnon kuntoa ja elinikää.
Joissakin tapauksissa on mahdollista saada vakuudeton peruskorjauslaina. Tämä riippuu lainantarjoajasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta.
Peruskorjauslainan korko määräytyy useiden tekijöiden mukaan, kuten markkinakoron mukaan sekä hakijan luottokelpoisuuden perusteella.
Usein lainanantajat rajoittavat, että voit olla vain yhden peruskorjauslainan päävelallinen kerrallaan. Jokainen lainanantaja on kuitenkin erilainen, joten tämä voi vaihdella.
Kyllä, useimmiten lainanantajat vaativat nähtäväkseen remonttisuunnitelman ja/tai tarjouksen remontin toteuttamisesta ennen kuin he myöntävät peruskorjauslainan.
Kyllä, useimmat lainanantajat sallivat yhteishakijat. Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksytty lainahakemus ja se voi myös vaikuttaa lainan ehtoihin positiivisesti.
Valitettavasti suurin osa lainanantajista ei myönnä lainaa henkilölle, jolla on maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkinnän olemassaolo viittaa siihen, että hakijalla on ollut aiemmin vaikeuksia hoitaa taloudellisia velvoitteitaan.
Joissain tapauksissa voit hakea lisälainaa remonttisi kattamiseen. Tämä riippuu lainanantajan politiikasta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta. On tärkeää ottaa yhteyttä suoraan lainantarjoajaasi selvittääksesi tämän mahdollisuuden.
Yleensä pankki vaatii tositteita remontin toteutuksesta, kuten laskuja tai sopimuksia urakoitsijan kanssa. Joissakin tapauksissa pankki saattaa pyytää myös valmiin remontin arviointia tai tarkastusta.
Kyllä, myös yhdistykset ja taloyhtiöt voivat hakea peruskorjauslainaa suurten remonttihankkeiden rahoittamiseksi. Lainaehtojen tarkemmat tiedot riippuvat kuitenkin aina lainantarjoajasta.

Sisällysluettelo


Viimeksi muokattu: