Yhteistyössä

Lainaa vuokrarästeihin

#Title:  #Description:  #Heading:  #Header desc:  #Excerpt: 

Lainaa vuokrarästeihin - apua tiukkaan tilanteeseen

Vuokrarästit voivat kasaantua nopeasti, jos taloudellinen tilanne on tiukka. Yllättävät menot tai tulojen väheneminen saattavat johtaa siihen, että vuokranmaksu viivästyy. Tällaisessa tilanteessa voi olla järkevää hakea lainaa netistä vuokravelkojen maksamiseen.


Vuokravelkojen seuraukset

Maksamattomat vuokrat voivat johtaa vakaviin seurauksiin, kuten:

 • Häätöuhka - vuokranantaja voi aloittaa häätöprosessin, jos vuokria ei makseta ajallaan
 • Maksuhäiriömerkintä - vuokravelat voivat johtaa maksuhäiriömerkintään, joka vaikeuttaa lainan saamista tulevaisuudessa
 • Oikeudenkäyntikulut - jos vuokravelat menevät oikeuteen asti, siitä aiheutuu lisäkuluja

Lainan hakeminen vuokravelkoihin

Jos vuokravelkoja on kertynyt, kannattaa harkita lainan hakemista vuokrarästien maksamiseen. Lainaa voi hakea yksin tai yhteishakijan kanssa, jolloin lainan saaminen voi olla helpompaa. Myös nuoret voivat hakea lainaa vuokravelkoihin, kunhan täyttävät lainanmyöntäjän ikärajavaatimukset.


Lainan takaisinmaksu

On tärkeää suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti, jotta vuokravelkojen maksamisesta ei aiheudu lisää taloudellisia ongelmia. Lainan takaisinmaksuaika ja -ehdot kannattaa valita oman maksukyvyn mukaan. Pidempi takaisinmaksuaika tarkoittaa yleensä pienempiä kuukausittaisia lainaeriä, mutta samalla myös suurempia kokonaiskorkokustannuksia.


Muita keinoja vuokravelkojen hoitamiseen

Lainan ottamisen lisäksi vuokravelkoja voi yrittää hoitaa myös muilla keinoilla, kuten:

 • Maksusuunnitelman sopiminen vuokranantajan kanssa
 • Toimeentulotuen hakeminen sosiaalitoimistosta
 • Ylimääräisten tulojen hankkiminen esimerkiksi myymällä tarpeetonta omaisuutta

Tärkeintä on toimia nopeasti ja etsiä aktiivisesti ratkaisuja vuokravelkojen hoitamiseen, jotta tilanne ei pääse pahentumaan entisestään.


Vuokrarästien syyt ja seuraukset


Miksi vuokrarästejä kertyy?

Vuokrarästien kertymiseen voi olla monia syitä. Yleisimpiä ovat äkilliset taloudelliset vaikeudet, kuten työttömyys, sairastuminen tai yllättävät menot. Myös huono taloudenhallinta ja priorisointi voivat johtaa vuokran maksamatta jättämiseen. Joskus vuokralainen saattaa yksinkertaisesti unohtaa maksaa vuokran ajoissa.

Jos vuokrarästejä alkaa kertyä, on tärkeää reagoida nopeasti. Vuokranantajalle kannattaa kertoa tilanteesta avoimesti ja pyrkiä sopimaan maksusuunnitelmasta. Tarvittaessa voi hakea apua myös sosiaalitoimesta tai ottaa kertalainan vuokravelkojen maksamiseen.


Vuokranantajan oikeudet ja toimenpiteet

Vuokranantajalla on oikeus periä vuokrasaatavia ja ryhtyä toimenpiteisiin, jos vuokraa ei makseta ajallaan. Ensimmäinen askel on yleensä maksumuistutuksen lähettäminen. Jos vuokralainen ei reagoi muistutukseen, vuokranantaja voi antaa vuokrasopimuksen purkamisilmoituksen.

Pahimmillaan maksamattomat vuokrat voivat johtaa häätöön. Vuokranantaja voi hakea häätöä käräjäoikeudesta, jos vuokralainen ei maksa vuokria usealta kuukaudelta. Häätöprosessi on kuitenkin pitkä ja vuokranantajalle kallis, joten sovinnollinen ratkaisu on aina parempi vaihtoehto.


Vuokrarästien vaikutus taloudelliseen tilanteeseen

Vuokravelat voivat vaikeuttaa vuokralaisen taloudellista tilannetta merkittävästi. Maksamattomat vuokrat voivat johtaa maksuhäiriömerkintään, joka vaikeuttaa uuden asunnon saamista ja lainan ottamista. Vuokravelat myös kasvavat nopeasti korkojen ja perintäkulujen myötä.

Pahimmillaan vuokrarästit voivat ajaa velkakierteeseen. Vuokravelkojen maksaminen muiden velkojen, kuten kulutusluottojen avulla voi tuntua hetkelliseltä ratkaisulta, mutta todellisuudessa se vain pahentaa tilannetta entisestään. Siksi vuokravelkoihin kannattaa puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.


Vuokrarästilainan hakeminen


Lainan edut vuokravelkojen hoidossa

Vuokrarästeihin tarkoitettu laina on nopea ja kätevä ratkaisu, kun vuokranmaksu on viivästynyt. Sen avulla voit hoitaa erääntyneet vuokrat pois päiväjärjestyksestä ja välttyä ikäviltä seurauksilta, kuten häädöltä. Lainan avulla saat raha-asiasi takaisin hallintaan ja voit keskittyä tulevaisuuden suunnitteluun.

Vuokravelkojen hoitoon tarkoitetun lainan etuja ovat:

 • Nopea ja vaivaton hakuprosessi
 • Mahdollisuus saada rahat tilille jopa samana päivänä
 • Joustavat lainaehdot ja takaisinmaksuajat
 • Ei vakuuksia tai takaajia

Jos tarvitset lainaa muihin menoihin vuokravelkojen lisäksi, voit harkita myös edullista kulutusluottoa, joka tarjoaa joustavan ratkaisun erilaisiin rahoitustarpeisiin.


Sopivan lainasumman määrittäminen

Kun haet lainaa vuokrarästeihin, on tärkeää arvioida tarkasti, kuinka paljon rahaa tarvitset velkojen hoitamiseen. Laske yhteen kaikki erääntyneet vuokrat ja mahdolliset viivästyskorot saadaksesi selkeän kuvan kokonaissummasta.

Muista huomioida myös tulevat vuokranmaksut ja varmista, että pystyt hoitamaan ne ajallaan lainan avulla. Älä kuitenkaan hae tarpeettoman suurta lainaa, sillä se voi johtaa entistä hankalampaan taloustilanteeseen.


Laina-ajan valinta ja sen vaikutukset

Laina-aika vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin ja kuukausierän suuruuteen. Pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä pienempää kuukausierää, mutta samalla korkokulut kasvavat. Lyhyempi laina-aika puolestaan merkitsee suurempaa kuukausierää, mutta kokonaiskulut jäävät pienemmiksi.

Valitse laina-aika huolellisesti omaan tilanteeseesi sopivaksi. Huomioi tulosi, menosi ja mahdollisuutesi maksaa lainaa takaisin. Realistinen maksusuunnitelma auttaa sinua pysymään aikataulussa ja välttämään lisävelkaantumista.


Lainan hakuprosessi ja rahojen saaminen


Lainahakemuksen täyttäminen verkossa

Kun olet päättänyt hakea lainaa vuokrarästeihin, ensimmäinen askel on täyttää lainahakemus verkossa. Useimmat lainanantajat tarjoavat helppokäyttöisiä ja selkeitä verkkolomakkeita, joiden täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Hakemuksessa sinun tulee antaa perustietosi, kuten nimesi, osoitteesi, tulosi ja menosi. On tärkeää, että täytät hakemuksen huolellisesti ja rehellisesti varmistaaksesi sujuvan lainaprosessin.

Lainahakemusta täyttäessäsi voit myös harkita autolainan hakemista, jos omistat auton. Autolaina voi tarjota edullisemman koron ja joustavammat lainaehdot, sillä auto toimii lainan vakuutena.


Nopea lainapäätös ja rahojen siirto

Kun olet lähettänyt lainahakemuksesi, useimmat lainanantajat käsittelevät sen nopeasti, usein jopa muutamassa minuutissa. Lainapäätöksen saatuasi voit odottaa rahojen siirtoa tilillesi pikaisesti, yleensä saman päivän aikana tai viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Tämä nopea prosessi mahdollistaa sen, että saat tarvitsemasi varat nopeasti käyttöösi vuokrarästien maksamiseen ja taloudellisen tilanteesi vakauttamiseen.

Muista aina lukea lainaehdot huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Kiinnitä erityistä huomiota lainan korkoihin, takaisinmaksuaikatauluun ja mahdollisiin lisäkuluihin. Näin varmistat, että ymmärrät täysin lainan kustannukset ja velvoitteet, ja voit suunnitella taloutesi sen mukaisesti.


Vuokrarästilainan takaisinmaksu


Kuukausierän suuruus ja laina-aika

Kun haet lainaa vuokrarästeihin, on tärkeää huomioida kuukausierän suuruus ja laina-aika. Nämä vaikuttavat suoraan siihen, kuinka nopeasti saat maksettua vuokravelkasi pois. Yleensä vuokrarästilainoissa on joustava laina-aika, joka voi vaihdella muutamasta kuukaudesta jopa useampaan vuoteen.

Kuukausierän suuruus määräytyy lainamäärän ja laina-ajan perusteella. Mitä suurempi laina ja lyhyempi laina-aika, sitä suurempi on kuukausierä. On tärkeää valita sellainen kuukausierä, jonka pystyt realistisesti maksamaan muiden kulujen ohella. Näin varmistat, että saat hoidettua vuokravelkasi ajallaan pois ilman lisävelkaantumista.

Jos tarvitset joustavuutta lainan takaisinmaksuun, voit harkita vakuudetonta lainaa. Tällöin lainan saaminen on yleensä nopeampaa ja helpompaa, eikä sinun tarvitse sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi.


Mahdollisuus maksaa laina ennenaikaisesti

On hyvä tarkistaa lainaehdoista, onko sinulla mahdollisuus maksaa vuokrarästilaina ennenaikaisesti pois ilman lisäkuluja. Tämä antaa sinulle joustavuutta, jos taloudellinen tilanteesi paranee laina-aikana. Voit esimerkiksi maksaa suurempia kuukausieriä tai koko lainan kerralla pois.

Ennenaikainen lainan takaisinmaksu säästää sinulta korkokuluissa, sillä maksat lainasta korkoa vain siltä ajalta, kun laina on nostettuna. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos saat esimerkiksi ylimääräisiä tuloja vaikkapa veronpalautuksista tai perinnöstä. Näin saat hoidettua vuokravelkasi nopeammin pois ja vapautettua rahaa muihin tärkeisiin menoihin, kuten salaojaremonttiin.


Vinkkejä vuokravelkojen välttämiseen tulevaisuudessa

Vuokravelkojen välttäminen on tärkeää taloudellisen tasapainon ja asumisen turvaamiseksi. Seuraavat vinkit auttavat sinua välttämään vuokrarästejä ja pitämään taloutesi vakaana.


Talouden tasapainottaminen ja menojen karsiminen

Aloita tarkastelemalla tulojasi ja menojasi rehellisesti. Laadi budjetti, jossa huomioit kaikki pakolliset kulut, kuten vuokran, laskut ja ruokaostokset. Karsi tarpeettomat menot ja etsi keinoja säästää rahaa, esimerkiksi:

 • Vertaile hintoja ja vaihda edullisempiin tuotteisiin
 • Vältä heräteostoksia ja harkitse jokaista hankintaa tarkkaan
 • Hyödynnä alennuksia ja tarjouksia
 • Tee ruokaa kotona ravintolassa syömisen sijaan

Pienetkin säästöt voivat ajan myötä kasvaa merkittäviksi summiksi, jotka auttavat sinua välttämään vuokravelkaa.


Vuokranmaksun priorisointi ja ajoissa reagointi

Aseta vuokranmaksu etusijalle muihin menoihin nähden. Maksa vuokra aina ajallaan, vaikka joutuisitkin tinkimään muista kuluista. Jos huomaat, ettet pysty maksamaan vuokraa ajoissa, toimi näin:

 1. Ota välittömästi yhteyttä vuokranantajaan ja kerro tilanteestasi
 2. Pyydä lisäaikaa vuokranmaksuun tai mahdollisuutta maksaa vuokra osissa
 3. Selvitä, onko sinulla oikeus asumistukeen tai muihin tukiin
 4. Harkitse lainaa vuokrarästeihin väliaikaisena ratkaisuna, mutta varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin ajallaan

Avoin kommunikaatio vuokranantajan kanssa ja nopea reagointi mahdollisiin maksuvaikeuksiin auttavat sinua välttämään vuokravelkoja ja niiden seurauksia.


Lainan vaikutus taloudelliseen kokonaistilanteeseen


Helpotusta vuokravelkapaineeseen

Kun vuokrarästit painavat päälle, voi tuntua siltä, että taloudellinen tilanne on toivoton. Tällaisessa tilanteessa laina vuokrarästeihin voi tuoda helpotusta akuuttiin rahapulaan. Lainan avulla vuokravelat saadaan maksettua pois ja vuokranantajan kanssa päästään taas puhtaalle pöydälle.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että laina on vain väliaikainen ratkaisu. Se antaa hengähdystauon ja mahdollisuuden saada talous tasapainoon, mutta ei poista taustalla olevia ongelmia. Siksi lainan ottamista tulee harkita tarkkaan ja miettiä, miten sen takaisinmaksu hoidetaan.


Lainan takaisinmaksun suunnittelu ja pitkäaikaiset ratkaisut

Kun lainaa vuokrarästeihin harkitaan, on ensiarvoisen tärkeää laatia realistinen takaisinmaksusuunnitelma. Lainan kuukausierän tulee olla sellainen, että sen pystyy hoitamaan muiden menojen ohella ilman suurempia vaikeuksia. Liian kireä takaisinmaksuaikataulu voi johtaa uusiin ongelmiin.

Samalla on syytä pohtia, miten taloustilannetta voisi parantaa pitkällä tähtäimellä. Voisiko menoja karsia jostain? Olisiko mahdollista lisätä tuloja esimerkiksi vaihtamalla parempipalkkaiseen työhön tai hankkimalla lisäansioita? Pysyvät muutokset ovat avain talouden tasapainoon.

Apua talouden suunnitteluun voi hakea esimerkiksi kunnalta tai järjestöiltä. Velkaneuvonta auttaa kartoittamaan kokonaistilanteen ja etsimään ratkaisuja velkaongelmiin. Tärkeintä on tarttua toimeen ajoissa, ennen kuin ongelmat kasaantuvat liian suuriksi.


Usein kysytyt kysymykset

Nopein tapa saada lainaa vuokrarästien maksamiseen on hakea pikalainaa tai kulutusluottoa netistä. Vertaile eri lainapalveluiden ehtoja ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto. Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Muista, että pikavipit ovat kalliimpia kuin tavalliset lainat, joten harkitse tarkkaan ennen lainan ottamista.
Kyllä, vuokravelkoihin voi saada lainaa, vaikka luottotiedot olisivat menneet. Lainapäätös perustuu aina tapauskohtaiseen harkintaan, jossa otetaan huomioon lainanhakijan kokonaistilanne. Luottotietojen menetys ei automaattisesti estä lainan saamista, jos hakijalla on säännölliset tulot ja maksukyky voidaan todentaa. Lainapäätökseen vaikuttavat monet tekijät, kuten lainan määrä, laina-aika ja takaisinmaksusuunnitelma. Kannattaa rohkeasti hakea lainaa vuokravelkoihin, sillä mahdollisuudet lainan saamiseen ovat hyvät tilanteestasi riippumatta.
Lainan määrä riippuu tuloistasi ja luottokelpoisuudestasi. Yleensä vuokravelkojen kattamiseen voi saada lainaa muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Tarkan lainasumman saat selville täyttämällä lainahakemuksen, jonka jälkeen saat henkilökohtaisen lainatarjouksen. Lainapäätös tehdään aina tapauskohtaisesti, joten lainan saaminen ja sen suuruus riippuvat yksilöllisestä tilanteestasi.
Vuokrarästilainaa myönnetään 20-65 vuotiaille Suomen kansalaisille, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Lainan määrä on tyypillisesti 100-5000 euroa ja laina-aika 1-5 vuotta. Lainapäätös tehdään nopeasti, usein jo saman päivän aikana. Takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain sovitun maksusuunnitelman mukaisesti. Lainan korko ja muut kulut vaihtelevat lainakohtaisesti. Maksuviivästyksistä voi seurata lisäkuluja ja maksuhäiriömerkintä.
Vuokranantajan ei tarvitse tietää, millä rahoilla vuokra maksetaan. Tärkeintä on, että vuokra tulee ajallaan tilille. Vuokranantaja ei voi kieltää lainan ottamista rästivuokrien maksamiseen. Pikalaina on nopea tapa saada rahat vuokravelkojen hoitamiseen, jos muita vaihtoehtoja ei ole.
Kyllä, voit saada lainaa vuokravelkoihin, vaikka sinulla olisi muitakin maksuhäiriömerkintöjä. Lainapäätös tehdään aina tapauskohtaisesti, joten aiemmat maksuhäiriömerkinnät eivät automaattisesti estä lainan saamista vuokravelkoihin. Tärkeintä on, että nykyinen maksukykysi riittää lainan takaisinmaksuun sovitussa aikataulussa.
Rahat saat tilillesi yleensä 15 minuutin sisällä lainahakemuksen hyväksymisestä. Nopeus riippuu kuitenkin pankistasi ja kellonajasta. Öisin ja viikonloppuisin tilisiirrot voivat kestää kauemmin. Useimmat lainapalvelut siirtävät rahat välittömästi, mutta pankkien välisissä siirroissa voi silti olla viivettä.
Jos vuokravelkaa on kertynyt, kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä vuokranantajaan ja sopia hänen kanssaan maksusuunnitelmasta. Näin vältytään turhilta kuluilta ja koroilta, joita lainan ottamisesta aiheutuisi. Vuokranantaja on usein valmis neuvottelemaan ja joustamaan maksuaikataulussa. Mikäli maksusuunnitelman sopiminen vuokranantajan kanssa ei onnistu, voi harkita myös vuokravelkojen maksamista lainalla. Tällöin on kuitenkin syytä olla tarkkana lainaehtojen kanssa ja varmistaa, että lainan takaisinmaksu on realistista omaan taloustilanteeseen nähden. Pikavipit ja vakuudettomat kulutusluotot ovat kalliita vaihtoehtoja korkeiden korkojen vuoksi, joten niitä kannattaa välttää. Sen sijaan esimerkiksi pankista haettu henkilökohtainen laina voi olla järkevämpi ratkaisu, mikäli luottotiedot ovat kunnossa.

Sisällysluettelo


Viimeksi muokattu: