Yhteistyössä

Yksityiskohtainen opas – kuinka hakea lainaa 8000 euroa?

Lainaa 8000 euroa

Jokainen ihminen tarvitsee joskus lainaa, sillä yllättäviä kuluja saattaa ilmestyä lähes tyhjästä. Yllättävän sairauden tai vaikkapa autoremontin takia eteen voi hyvinkin tulla sellainen tilanne, että omat säästöt eivät riitä kattamaan kaikkia siitä aiheutuvia kuluja. Tällöin voi tulla tarvetta ottaa lainaa 8000 euroa, jonka turvin yllättävätkin menot saa helposti katettua.

Ennen lainapäätöksen tekemistä on tärkeää ymmärtää kaikki lainaan liittyvät ehdot sekä tehdä vertailua esimerkiksi todellisen vuosikoron ja lainan kokonaiskustannusten kanssa. Näillä tekijöillä on suuri merkitys silloin, kun pyrkii löytämään halvimman mahdollisen lainan. 

Tällä sivulla tarkastellaan yksityiskohtaisesti 8000 euron lainan hakemiseen liittyviä asioita ja annetaan vinkkejä vastuulliseen lainanottoon. Samalla voit myös tehdä lainalaskurin avulla omia laskelmia ja hakea lainaa useilta luotonmyöntäjiltä.

Lainalaskuri 8000€

Lainalaskurimme avulla voit laskea 8000 euron lainan eri vaihtoehtojen kustannukset helposti ja nopeasti. Tämä työkalu antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka paljon lainan korkoja ja kuluja kertyy eri laina-ajoilla ja eri korkoprosenteilla. Syötä vain haluamasi laina-aika ja korkoprosentti, ja laskuri laskee sinulle kuukausittaisen lyhennyserän määrän sekä koko laina-ajan kustannukset.

Lainasumma:

Korkoprosentti: %

Laina-aika (vuotta):

Kuukausierä:


Ymmärrä keskeiset termit – nimelliskorko, todellinen vuosikorko ja lainan kokonaiskustannus

Nimelliskorko on varmasti useimmille ihmisille tuttu termi. Sillä tarkoitetaan sellaista lainan korkoa, joka on yleensä sidottu johonkin julkiseen indeksiin, kuten Euriboriin. Suomessa varsin monet erilaiset lainat sidotaan juuri Euribor-korkoon, joten se on varmasti tuttu jo monelle lukijalle. 

Euribor on euroalueen rahamarkkinoiden yhteinen viitekorko, jota käytetään yleisesti eri lainatyyppien koron referenssinä. Käytännössä se vastaa sitä hintaa, jolla Euroopassa toimivat pankit ovat valmiita lainaamaan rahaa vakuudettomasti toisilleen. Näin ollen on hyvin ymmärrettävää, että lainojen hinnat nousevat, kun Euribor-korko nousee.

Varsinkin viime aikoina uutisissa on näkynyt paljon Euriboriin liittyvää uutisointi – eikä mikään ihme. Se oli nimittäin vuosikausia erittäin matalalla tasolla, jolloin pankit myönsivät ihmisille lainaa jopa lähes nollakorolla. Sittemmin se alkoi nousemaan nopeasti, mikäli luonnollisesti aiheutti omat ongelmansa lainanottajille.

Nimelliskorkoa tärkeämpi asia on kuitenkin todellinen vuosikorko, joka on oiva tapa vertailla lainan kustannuksia. Se on lainojen vertailuun tarkoitettu tunnusluku, joka ottaa huomioon paitsi nimelliskoron, myös muut lainakulut, kuten tilinhoitopalkkiot, avausmaksut ja nostokulut.

Todellinen vuosikorko kertoo kuitenkin nopeasti sen, kuinka suuri korkoprosentti lainalle tulee vuoden aikana. Tällöin on helppo laskeskella sitä, onko itsellä varaa ottaa lainaa ja miten lainat vertautuvat keskenään, mikäli niitä on kilpailuttamassa.

On kuitenkin syytä huomata, että todellinen vuosikorko on nimensä mukaisesti vuotuinen korkoprosentti. Siksi se voi nousta varsinkin lyhytaikaisen lainan osalta todella korkeaksi, vaikka kulut olisivat muutoin maltilliset. Näin ollen sitä ei tarvitse säikähtää, sillä pienemmät lainat on aina lähtökohtaisesti helpompi maksaa takaisin, koska niihin ei kerkeä kehittymään niin suuret kulut.

Nimelliskoron ja todellisen vuosikoron jälkeen on syytä pohtia lainan kokonaiskustannusta. Kun otat lainaa 8000 euroa, se kertoo viime kädessä sen, kuinka paljon tuolle rahamäärälle tulee hintaa. Esimerkiksi 11,60 prosentin todellisella vuosikorolla ja 36 kuukauden takaisinmaksuajalla lainan kokonaiskustannukseksi tulee 9432,36 euroa.

Tällöin 8000 euron hinnaksi tulee 1432,36 euroa. Toisin sanoen maksat tuosta rahasummat vajaat puolitoistatuhatta euroa, mikä kertoo taas siitä, että lainaraha on aina käteistä kalliimpaa rahaa. Ennakkoon käytetystä rahasummasta joutuu maksamaan aina enemmän tai vähemmän kustannuksia, mikä on hyvä ottaa rahanlainaamisessa huomioon.

8000e laina


Lainaa 8000 euroa – miten laina-aika, marginaali ja korko vaikuttavat takaisinmaksuun?

Kun hakee lainaa 8000 euroa, monia eri asioita on syytä ottaa huomioon. Näihin kuuluvat laina-aika, luotonmyöntäjän marginaali sekä tietysti korko. Mikäli haluat arvioida esimerkiksi sitä, kuinka kalliiksi laina lopulta tulee, se viime kädessä määritellään näiden kolmen tekijän avulla.

Tietysti lainasumma on myös tärkeä osa lainaa, sillä sen ja laina-ajan avulla lasketaan lainanlyhennykseen kuuluvien lyhennysten määrä. 8000 euron laina on mahdollista maksaa kohtalaisen nopeasti pois, sillä lainattava rahasumma ei ole kuitenkaan niin suuri kuin esimerkiksi asuntolainoissa.

Kun lainaa on ottamassa, on hyvä käyttää aikaa lainalaskurin kanssa pelaamiseen. Sen avulla lainan eri parametrejä on helppo muokata, jolloin saa nopeasti kuvan siitä, miten laina-aika, korko ja lainalyhennyksen koko vaikuttavat takaisinmaksuun. Takaisinmaksettava summa on helppo määrittää lainalaskurin avulla todella tarkasti.

Tiivistettynä laina-aika, marginaali ja korko vaikuttavat lainan maksuun seuraavalla tavalla:

 • Laina-aika: Tämä määrittää sen, kuinka kauan lainaa maksetaan takaisin. Yleensä lainaa maksetaan kuukausimaksujen perusteella, jolloin laina-aika yleensä ilmoitetaan kuukausina tai vaihtoehtoisesti vuosina.

 • Korko: Kuten aikaisemmin jo mainittiin, korosta puhutaan yleensä nimelliskorkona ja todellisena vuosikorkona. Jokaisen lainanottajan kannattaa keskittyä enemmän tarkastelemaan todellista vuosikorkoa, koska se kertoo lainan kustannukset nimelliskorkoa tarkemmin.

 • Marginaali: Lainan ja koron päälle lisätään yleensä myös lainanantajan oma marginaali, jonka avulla se maksaa omat menonsa ja tekee voittoa. Se on syytä tarkistaa aina, sillä se lisää lainan kokonaishintaa. Marginaali lisätään lainan todelliseen vuosikorkoon, joten sen osalta marginaalista ei tarvitse välittää. Lainanantajan kannattaa tietysti suosia sellaisia lainanantajia, joilla on mahdollisimman pieni marginaali.

Näiden kaikkien tekijöiden summana saadaan se, kuinka paljon lainalle tulee kustannuksia ja minkälaiset lyhennyserät siihen tulevat. Samoin nämä kaikki termit on hyvä ottaa haltuun, jotta ne varmasti tulee tarkistettua lainasopimuksesta huolellisesti.

Alta voi vielä löytää useita eri lainalaskelmia erilaisilla nimelliskoroilla ja lainakuluilla. Näin saat nopeasti selville suunnilleen sen, minkä hintaisia lainoja markkinoilta on mahdollista saada ja kuinka kalliiksi ne tulee:

Esimerkki 1: Lainaa 8000 euroa:

 • Nimelliskorko: 3,9%

 • Lainakulut: 100€

 • Laina-aika: 5 vuotta

 • Lainan kokonaiskulut = 8000€ x 3,9% x 5 = 1 560€ = 9 660€

Esimerkki 2: Lainaa 8000 euroa:

 • Nimelliskorko: 10,5%

 • Lainakulut: 250€

 • Laina-aika: 5 vuotta

 • Lainan kokonaiskulut = 8000€ x 10,5% x 5 = 4 200€ = 12 450€

Esimerkki 3: Lainaa 8000 euroa:

 • Nimelliskorko: 21,4%

 • Lainakulut: 500€

 • Laina-aika: 3 vuotta

 • Lainan kokonaiskulut = 8000€ x 21,4% × 3 = 5136€ = 13 636€

Vertaa myös muut lainat:


Lainaa 8000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia – onko se mahdollista?

Vakuudettomat lainat ovat tietysti monien lainaajien mielessä, koska silloin ei tarvitse välttämättä laittaa omaa omaisuuttaan pantiksi. Kun on ottamassa lainaa 8000 euroa ilman vakuuksia, oikeastaan aika harvat luotonantajat vaativat vakuuksia lainalle. Kyseessä on kuitenkin sen verran pieni laina, ettei normaalitilanteissa vakuuksia tai takaajia tarvita.

Miten sitten luotonantajat varmistuvat siitä, että laina maksetaan takaisin? Ennen kuin laina myönnetään, hakijan taustat kartoitetaan. Juuri tämän takia netistä haettaviin lainahakemuksiin vaaditaan usein esimerkiksi sosiaaliturvatunnuksen lisäämistä. Sen avulla lainanantajat voivat tarkistaa verkosta, minkälaiset tulot hakijalla on sekä onko hänellä mahdollisesti maksuhäiriömerkintää.

Jos olet hoitanut raha-asiasi hyvin ja et ole joutunut perintään, silloin sinulla ei ole sen suurempia ongelmia saada lainaa netistä. Tietysti myös tulojen täytyy olla säännölliset ja riittävän korkeat, jotta 8000 euron lainan voi saada.

Jos taas hakijan tulotaso on matala suhteessa haettuun lainasummaan, luotonmyöntäjä saattaa vaatia vakuuksia. Tämän avulla luotonmyöntäjä voi saada lainalleen paremman turvan, koska hakijan taloudellinen tilanne ei välttämättä ole riittävän hyvä lainan saamiseen.

Vakuudettomien lainojen korot voivat olla korkeampia kuin vakuudellisten lainojen, koska luotonmyöntäjälle aiheutuu suurempi riski. Tämä on aina hyvä pitää mielessä. Jos harkitset lainan ottamista, on suositeltavaa vertailla eri lainatarjouksia ja lukea lainaehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Juuri näiden syiden takia voit löytää tämän sivuston kautta koko joukon erilaisia luotonmyöntäjiä, jotka saattavat olla valmiita tarjoamaan sinulle lainaa. Kun lähetät lainahakemuksen ja se menee hyväksytysti läpi, saat tarjouksia useilta luotonantajilta. Tällöin on syytä istuutua alas ja tarkastella eri lainasopimusten ehtoja tarkasti ja tehdä vertailua niiden välillä.


Lainaa 8000 euroa – miten varmistaa lainan saaminen?

Omia mahdollisuuksia voi parantaa monella tapaa silloin, kun on hakemassa lainaa 8000 euroa. Kaikkein tärkein on tietysti se, että pitää hyvää huolta omasta taloudesta. Vaikka taloudesta pitäisi erinomaista huolta, toisinaan eteen saattaa tulla siitä huolimatta tilanteita, joissa lainan hakeminen tulee tarpeelliseksi.

Vaikka luottotiedot olisivat kunnossa, siitäkin huolimatta voi saada kielteisen lainapäätöksen. Tämä taas voi johtua siitä, ettei ole vakituisessa työpaikassa tai omat tulot ovat muutoin liian alhaiset suhteessa lainasummaan. 8000 euron laina on vielä kohtalaisen pieni, mutta senkin takaisin maksua varten hakijalla täytyy olla riittävän korkeat tulot.

Monet luotonantajat eivät myönnä lainaa sellaisille henkilöille, jotka ovat esimerkiksi opiskelijoita tai työttömiä. Myös eläkeläiset saatetaan sulkea lainan piiristä ulos paitsi silloin, jos he voivat antaa vakuudeksi lainaa vastaan jotain.


Mitä tehdä, jos et saa 8000 euron lainaa? Vaihtoehtoiset rahoitusmuodot esittelyssä 

Kulutusluotot ovat tämän suuruiselle lainalle ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto, koska niitä on niin paljon saatavilla. Esimerkiksi tämän sivuston kautta on mahdollista hakea useita kulutusluoton tapaisia kertalainoja, joilla voi kattaa omia kulujaan. Toisinaan voi kuitenkin käydä, ettei kulutusluottoa ole mahdollista saada, jolloin pitää katsella jotain muita vaihtoehtoja.

Kulutusluottojen lisäksi luottokortti on hyvä vaihtoehto, mikäli omistat sellaisen. Monet luottokortit tarjoavat mahdollisuuden nostaa käteistä tai tehdä suurempia ostoksia luotolla kuin mitä pankkitilin saldo antaisi muutoin myöten. Jos sinulla ei ole luottokorttia, voit aina hakea sellaista pankiltasi.

Sen etuna on usein koroton maksuaika, mutta toisaalta korot voivat nousta korkeiksi, jos saldoa ei makseta kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Luottokorteille on mahdollista saada myös melko edulliset ehdot varsinkin silloin, jos luotto ei nouse kovinkaan korkeaksi. Voit hakea pankista myös luottotilin ja siihen luottorajan nostoa 8000 euroon, mikäli yllättäviä menoja tulee vastaan. Luottotili ja luottokortti ovat hyvin samankaltaisia lainatyyppejä, kuten joustoluotto.

Jos olet hakemassa lainaa autoa varten, voit aina tiedustella osamaksuista. Useinhan autoja ostetaan nimenomaan vakuudellisella lainalla, jossa auto toimii lainan vakuutena. Samalla auton ostaja maksaa autoa takaisin kuukausierien mukaan. Tällöin kyseessä ei ole suora 8000 euron kulutusluotto, jossa rahat annetaan vapaasti hakijan käytettäväksi.

Rahan lainaamisen suhteen paras tilanne on silloin, mikäli olet opiskelija, jolloin voit hakea edullista lainaa opiskelijalle. Se on ollut perinteisesti erittäin halpa laina, jossa on erinomaiset ehdot. Nykyään lainasta voi saada kaiken lisäksi vielä osan anteeksi, mikäli valmistuu vain riittävän nopeasti.

Perinteisten kulutusluottojen ja pankeista haettavien lainojen lisäksi on olemassa pikavippejä. Kyseessä on tällöin rahasummaltaan pieni ja lyhytaikainen laina, joka myönnetään nopeasti ilman vakuuksia. Vaikka ne ovat ovat helposti saatavilla, niiden korot ovat usein erittäin korkeat. Juuri tämän takia niitä on syytä välttää varsinkin vähänkään suurempia rahasummien kohdalla.

Yksi hyvä rahoitusmuoto on myös säästäminen, jolloin et joudu maksamaan rahasta ylimääräistä, vaan voit suorittaa maksun käteisenä. Säästäminen kannattaa aina, ja on myös hyvä huomata, ettei koko rahasummaa tarvitse välttämättä kuitata omista säästöistä. Jos maksat osan kustannuksista säästöillä, lainaa ei tarvitse ottaa niin paljoa, jolloin sen kustannuksen eivät myöskään kasva niin suuriksi.

Vippi 8000€ ilman vakuuksia


8000 euron lainan käyttötarkoitukset – remontista auton hankintaan

Oletko kenties remontoimassa uutta tai vanhaa kotiasi vai onko nykyinen autosi ajettu niin sanotusti paaliin? Jokaisella ihmisillä on omat tarpeensa ja toisinaan yllättävät menot tai tapahtumat saattavat muodostaa suuriakin kuluja. Juuri tätä varten markkinoilta voi löytää melkoisen määrän lainantarjoajia, jotka ovat valmiita auttamaan rahan lainaamisessa.

Lainalla on olemassa yhtä paljon erilaisia käyttötarkoituksia kuin on ihmisiä. Olipa kyseessä sitten kylpyhuoneen uudistus, keittiön modernisointi tai vaikkapa koko asunnon maalaus, 8000 euroa kattaa varmasti merkittävän osan tai jopa kokonaan remonttiin liittyvistä kustannuksista. 

Lainaan tulee aina kuluja, mutta toisaalta remontointi voi myös nostaa asunnon arvoa, jolloin kuluja voi tavallaan kompensoida arvonnousun avulla. Toki tällöinkin paras tilanne olisi se, ettei lainaa tarvitsisi ottaa ollenkaan, mutta toisaalta lainojen kilpailuttamisella voi tehdä jo paljon.

Vaikka 8000 euroa ei välttämättä riitä uuden auton ostamiseen, sillä voi saada luotettavan käytetyn auton vuosiksi eteenpäin. Autolaina onkin yksi yleisimpiä lainatyyppejä, joita suomalaiset ottavat. Toisille auto voi olla välttämätön työväline esimerkiksi työmatkojen tai harrastusten takia, joten laina voi tulla tällöin todella tarpeeseen.

Matkustaminen on myös suosittu syy ottaa lainaa, sillä varsinkin pidemmät lomamatkat saattavat olla melko tyyriitä. Unelmaloma trooppiselle saarelle, Aasiaan tai kuukauden kestävä kiertomatka Euroopassa - 8000 euroa voi tehdä näistä unelmista totta kertaheitolla 8000 euron lomalainalla.

Kuten edellä mainituista esimerkeistä saattaa huomata, lainarahaa voi käyttää todella moneen eri kohteeseen. Oikeastaan tärkeintä on vain muistaa se, ettei ota liian holtittomasti lainaa ja muistaa, että laina on aina myös maksettava takaisin. Omia tarpeitaan kannattaa pohtia riittävästi ja miettiä varsinkin sitä, tarvitseeko todella lainaa vai pystyisikö rahan säästämään itse.


Lainaa 8000 euroa – takaisinmaksu kannattaa suunnitella tarkasti

Koska lainat pitää maksaa takaisin, ettei niistä aiheudu ongelmia, omaa talous on syytä ottaa tarkempaan syyniin. Ennen kuin otat lainan vastaan, kannattaa laskea tarkasti kaikki tulot ja menot, jotta oma talous pysyy varmasti balanssissa.

Talouteen liittyvissä asioissa on hyvä käyttää varovaisuuden periaatetta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi omien menojen kohdalla sitä, että laskee kaikki laskut mieluummin pikkaisen yläkanttiin. Tällöin välttyy ikäviltä yllätyksiltä silloin, kun lainan lyhennykset alkavat juoksemaan.

Samoin tulojen kanssa kannattaa olla rehellinen ja laskea ne taas mieluummin hieman alakanttiin. Tällöin omaa taloudellista tilannetta ei ruuvaa liian tiukaksi, koska kaikkea odottamatonta saattaa tapahtua. On kuitenkin hyvä huomata, että 8 000 euron lainan takaisinmaksu tapahtuu usein useiden vuosien kuluessa, jolloin mitä tahansa saattaa tapahtua.

Jos oma taloutesi on kunnossa ja sinulla on esimerkiksi vakituinen työpaikka, menot ja tulot voi laskea useiksi vuosiksi eteenpäin. Se tietysti helpottaa lainan maksamista huomattavasti, koska jokaisen kuun tilanne on helppo katsoa vaikka Excel-taulukosta.

Vastuullisuus on kuitenkin aina hyvä huomioida, eikä kovinkaan montaa lainaa kannata ottaa samanaikaisesti. Silloin lainojen koroista tulevat kulut saattavat nousta melko korkeiksi kuukausitasolla, mikä voi helposti aiheuttaa ongelmia.


Hae lainaa kätevästi älypuhelimella – nopeaa ja kätevää

Kun haet lainaa 8000 euroa mobiililaitteilla, se käy erittäin nopeasti. Yksi älypuhelimien ominaisuus on se, että voit käyttää sen kautta verkkopankin palveluita. Siitä on paljon hyötyä, sillä usein lainaa hakiessa on pakko tunnistautua verkkopankin kautta. Tämä johtuu siitä, että luotonmyöntäjät haluavat usein varmistaa lainanhakijan henkilöllisyyden.

Koska älypuhelimeen voi ladata verkkopankin tunnistautumispalvelun, tunnistautuminen käy hetkessä. Nykyään monet verkkopalvelut – verkkopohjaiset lainapalvelut mukaan lukien – tukevat käyttäjien yksilöimistä nimenomaan verkkopankin kautta. Näin ollen tunnistautuminen käy erityisen helpoksi silloin, kun on hakemassa lainaa netistä.

Samoin rahat saattavat olla melkein heti käytettävissä myönteisen hakemuksen jälkeen, jolloin voit alkaa hoitamaan raha-asioita älylaitteen avulla välittömästi.


Lainaa 8000 euroa netistä – plussat ja miinukset

Lainan ottaminen ei ole koskaan asia, johon tulee suhtautua liian kevyesti. Jokainen laina kannattaa pohtia tarkoita ja miettiä sitä, tuleeko rahat todelliseen tarpeeseen. Lainan ottamisen huonoihin puoli on tietysti se, että lainaan tulee ylimääräisiä kustannuksia, minkä lisäksi se sitoo ihmistä usein useiksi vuosiksi.

Toisaalta 8000 euron lainassa on myös paljon hyviä puolia. Sillä voi kattaa sellaisia menoja, jotka eivät kuulu tavalliseen arkeen. Koskaan ei voi tietää varmaksi, mitä kaikkea elämä tuo tullessaan. Läheisen kuolema tai oma sairastuminen saattaa helposti johtaa tilanteeseen, jossa lainarahalla tulee todella tarvetta.

Tässä ovat 8000 euron lainan ottamisen hyvät puolet:

 • Saa lainarahat nopeasti tilille

 • Auttaa yllättävissä menoissa

 • Voit määrittää lyhennysten koot itsellesi sopiviksi

Huonot puolet

 • Lainaan tulee kustannuksia

 • Sitoo pitkäksi aikaa taloudellisesti


Ota 8000 euroa lainaa netistä – yhteenveto

Kun tarvitset lainaa 8000 euroa yllättäviin menoihin tai itsesi hellimiseen, on tärkeää tehdä vertailua eri lainatarjousten kesken. Tämän sivuston kautta voit helposti ja nopeasti saada useita lainatarjouksia eri luotonmyöntäjiltä, jolloin vertailun tekeminen on todella helppoa.

Muista aina tutkia jokaisen tarjouksen kohdalla varsinkin se, minkälainen todellinen vuosikorko lainassa on ja liittyykö siihen mitään sivukuluja. Näin voit säästää paljonkin rahaa, sillä korkotasot vaihtelevat yllättävänkin paljon eri tarjousten kesken.

Lisäksi laina-aika on hyvä säätää sellaiseksi, että kuukausilyhennykset varmasti sopivat itselle. Se määrittää takaisinmaksuajan ja samalla on ratkaisevassa asemassa siinä, kuinka paljon kuluja lainaa lopulta tulee.

Lainaa 8000 euroa on mahdollista saada myös ilman vakuuksia, sillä lainattava rahasumma ei ole järin suuri. Tässä mielessä tällaisen rahasumman lainaaminen käy helposti, koska sitä vastaan ei tarvitse vakuuttaa omaisuutta.

On tärkeää suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti ja laskea tarkoin, että rahat varmasti riittävät sen maksamiseen. Esimerkiksi kovinkaan montaa lainaa ei kannata ottaa samanaikaisesti, koska kulut nousevat todella nopeasti. Rahan lainaamisessa vastuullisuus on aina tärkeässä roolissa, jotta suuremmilta ongelmilta vältytään.


Lainaa 8000 euroa – usein kysytyt kysymykset

Voit vertailla lainatarjouksia tämän sivuston avulla. Kun täytät lainahakemuksen ja se hyväksytään, voit saada 8000 euroa lainaa ilman vakuuksia hyvillä ehdoilla. Muista vain vertailla korkoja ja muita lainatarjoukseen liittyviä kuluja ja valita niistä paras vaihtoehto juuri itsellesi.
Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainan kulut, kuten koron, tilinhoitopalkkiot, avausmaksut ja muut mahdolliset kulut. Se auttaa vertailemaan eri lainojen kustannuksia keskenään.
Useimmissa tapauksissa 8000 euron lainan voi saada ilman vakuuksia, mutta lainanantaja tarkistaa lähes aina hakijan tulot ja taustat. Mikäli hakijan taustat ovat kunnossa, vakuuksia ei tarvita.
Hyvä puoli on se, että rahat voi saada nopeasti, mikäli eteen tulee yllättäviä menoja. Huonot puolet liittyvät taas lainan kustannuksiin ja siihen, että takaisinmaksuajat ovat pitkät.

Sisällysluettelo


Viimeksi muokattu: