Yhteistyössä

Kuinka päästä eroon pikavipeistä?

Eroon pikavipeistä

Pikavippien maksaminen pois ja eroon pääseminen voi aluksi tuntua vaikealta, mutta se on täysin mahdollista oikean strategian ja suunnittelun avulla. Tässä osiossa käymme läpi, miten voit päästä eroon pikavipeistä ja aloittaa taloudellisen tulevaisuutesi rakentamisen ilman velkaa.

Pikavippi on pieni laina, jonka saa nopeasti ja jota maksetaan takaisin lyhyessä ajassa. Pikavipit ovat saaneet nimensä nopeasta hakuprosessista ja lyhyestä maksuajasta. Ne ovat usein korkeakorkoisia, joten niiden maksaminen takaisin voi olla haastavaa.

Syyt pikavippien välttämiseen

Pikavippien välttäminen on suositeltavaa useista syistä. Ensinnäkin, pikavippien korot ovat usein huomattavasti korkeammat kuin muissa lainamuodoissa. Tämä tarkoittaa, että lainan takaisinmaksu voi tulla kalliiksi ja viedä merkittävän osan tuloistasi.

Toiseksi, pikavippien lyhyt maksuaika voi johtaa taloudelliseen stressiin. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin määräajassa, saatat joutua ottamaan uuden pikavipin vanhan maksamiseen, jolloin velkaantumisen kierre voi alkaa.

Kolmanneksi, pikavippien käyttö voi johtaa huonoihin taloudellisiin tottumuksiin. Pikavippien helppo saatavuus voi houkutella käyttämään rahaa, jota sinulla ei oikeastaan ole, ja elämään yli varojensa.

Nämä ovat vain muutamia syitä, miksi pikavippien välttäminen on suositeltavaa. Eroon pikavipeistä pääseminen on ensimmäinen askel kohti terveempää taloudellista tulevaisuutta. Seuraavassa osiossa käymme läpi, kuinka voit päästä eroon pikavipeistä ja aloittaa velattoman elämän.


Aloitus: Ensimmäiset askeleet pikavippien poistamiseen

On tärkeää ymmärtää, että pikavippien poistaminen ei tapahdu yhdessä yössä. Se vaatii aikaa, suunnittelua ja sitoutumista. Seuraavat askeleet auttavat sinua alkuun pikavippien poistamisprosessissa.


Pikavippiongelman tunnistaminen

Tunnistaminen on ensimmäinen askel minkä tahansa ongelman ratkaisemisessa, myös pikavippien kanssa. On tärkeää ymmärtää, että pikavippiongelma on todellinen ja vaatii toimenpiteitä.

Pikavippiongelma voi ilmetä monin eri tavoin. Se voi tarkoittaa, että sinulla on vaikea hallita pikavippien takaisinmaksua, että olet jatkuvasti houkutuksessa ottaa uusia pikavippejä tai että pikavipit muodostavat suuren osan säännöllisistä menoistasi. Tunnista ongelma ja hyväksy se. Vain siten voit aloittaa toimenpiteet sen ratkaisemiseksi.


Selvitä pikavippien kokonaismäärä

Seuraava askel pikavippiongelman ratkaisemisessa on pikavippien kokonaismäärän selvittäminen. Tämä vaihe voi olla pelottava, mutta se on välttämätön. Et voi tietää, miten paljon sinun on maksettava takaisin, jos et tiedä, kuinka paljon olet velkaa.

Selvitä kaikkien pikavippien määrä, korkokulut ja takaisinmaksuajat. Kirjaa tiedot ylös ja säilytä ne paikassa, josta ne on helppo löytää. Näin sinulla on selkeä kuva siitä, kuinka paljon sinun on maksettava takaisin ja miten voit suunnitella pikavippien poistamisen.

Pikavippien poistaminen on haastavaa, mutta ei mahdotonta. Oikean tiedon ja suunnittelun avulla voit aloittaa prosessin, jossa pääset eroon pikavipeistä ja maksat ne pois.


Taloudellisten taitojen kehittäminen: Budjetointi ja säästäminen

Taloudellisten taitojen kehittäminen on avainasemassa, kun pyritään pääsemään eroon pikavipeistä. Tässä yhteydessä kaksi tärkeintä työkalua ovat budjetointi ja säästäminen. Nämä kaksi taitoa auttavat meitä hallitsemaan rahankäyttöämme ja vähentämään tai poistamaan tarpeen ottaa pikavippejä.


Budjetoinnin rooli pikavippien maksussa

Budjetointi on yksi tehokkaimmista keinoista hallita rahankäyttöä ja vähentää tarvetta ottaa pikavippejä. Se auttaa meitä ymmärtämään, mihin rahamme menevät, ja löytämään mahdollisia säästökohteita.

Kun olemme luoneet budjetin, voimme seurata tulojamme ja menojamme, määrittää kuukausittaiset velanmaksut ja varmistaa, että meillä on riittävästi rahaa elämiseen. Tämä voi auttaa meitä maksamaan pikavipit pois nopeammin ja välttämään uusien ottamista.

Budjetointi ei ole vain kuukausittaisten tulojen ja menojen seuraamista. Se on myös tapa suunnitella tulevaisuutta varten, asettaa taloudellisia tavoitteita ja varmistaa, että pystymme saavuttamaan ne.


Säästäminen ja kulutustottumusten muutos: Kohti taloudellista vakautta

Säästäminen on toinen tärkeä osa taloudellisten taitojen kehittämistä. Säästäminen voi auttaa meitä kerryttämään rahaa hätävaroja varten, jolloin vältymme ottamasta pikavippejä odottamattomissa tilanteissa.

Jotta voimme säästää, meidän on ensin tarkasteltava kulutustottumuksiamme. Joskus pienetkin muutokset kulutustavoissamme voivat johtaa suuriin säästöihin. Esimerkiksi, voimme vähentää ulkona syömisen määrää, välttää impulssiostoksia tai vaihtaa edullisempiin tuotteisiin.

Kun olemme saavuttaneet taloudellista vakautta säästämällä ja budjetoimalla, pikavippien tarve vähenee merkittävästi. Tämä ei vain auta meitä pääsemään eroon pikavipeistä, vaan myös parantaa taloudellista hyvinvointiamme pitkällä aikavälillä.

Järjestelylainalla eroon kalliista pikavipeistä


Maksusuunnitelman laatiminen: Tie ulos pikavippien kierrosta

Ensimmäinen askel prosessissa, jossa pyritään eroon pikavipeistä, on realistisen ja toimivan maksusuunnitelman laatiminen. Tämä askel on ehdottoman tärkeä, sillä ilman selkeää suunnitelmaa velkojen maksaminen voi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä.


Toimivan maksusuunnitelman laatiminen pikavipeille

Maksusuunnitelman laatiminen alkaa omien tulojen ja menojen realistisesta arvioinnista. Selvitä ensin, kuinka paljon tuloja sinulla on käytössäsi kuukausittain ja kuinka paljon rahaa kuluu välttämättömiin menoihin, kuten vuokraan, ruokaan ja laskuihin. Tämän jälkeen voit laskea, kuinka paljon sinulle jää rahaa velkojen maksuun.

Tärkeää on myös ymmärtää, että maksusuunnitelman tulee olla realistinen. Jos suunnitelma on liian kunnianhimoinen, se saattaa johtaa uusiin pikavippeihin, joilla yritetään kattaa aiempien velkojen maksuja. Toisaalta, liian löysä suunnitelma saattaa johtaa siihen, että velat kasvavat korkojen myötä entisestään.

Maksusuunnitelmaan kannattaa sisällyttää myös mahdolliset säästösuunnitelmat. Säästäminen voi tuntua vaikealta, kun rahatilanne on tiukka, mutta pienikin säästösumma voi auttaa kattamaan yllättäviä menoja ja vähentää siten uusien pikavippien ottamisen tarvetta.


Maksusuunnitelman noudattaminen: Miten se onnistuu?

Maksusuunnitelman noudattaminen vaatii itsekuria ja sitoutumista. On tärkeää, että pysyt suunnitelmassasi ja maksat velkoja sovitusti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun tulisi elää niukasti ja luopua kaikista nautinnoista. Tasapaino on avain onnistuneeseen velkojen maksuun.

Muista, että suunnitelma ei ole kiveen hakattu. Jos huomaat, että alkuperäinen suunnitelmasi ei toimi, on tärkeää tehdä tarvittavat muutokset. Esimerkiksi, jos huomaat, että voitkin maksaa velkoja nopeammin kuin alun perin arvioit, on hyvä idea tarkistaa suunnitelmaa ja maksaa velkoja nopeammin. Toisaalta, jos huomaat, että suunnitelma on liian kunnianhimoinen, on parempi muuttaa sitä realistisemmaksi sen sijaan, että ottaisit uusia pikavippejä.

Velkojen maksaminen ja eroon pääseminen pikavipeistä ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Hyvin laadittu ja johdonmukaisesti noudatettu maksusuunnitelma on ensimmäinen askel kohti taloudellista vapautta.


Velkaneuvonta ja muut tukipalvelut pikavippiongelmiin

Pikavippiongelmiin voi saada apua erilaisista tukipalveluista, kuten velkaneuvonnasta. Velkaneuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka kokevat taloudellisen ahdinkonsa niin suureksi, etteivät selviä siitä yksin. Velkaneuvonta tarjoaa neuvontaa ja tukea taloudellisen tilanteen selvittämiseksi ja velkojen hoitamiseksi. Neuvonnan tavoitteena on auttaa asiakasta löytämään ratkaisuja taloudellisiin ongelmiinsa.

Velkaneuvonta on luottamuksellista ja maksutonta palvelua. Neuvontaan voi hakeutua esimerkiksi silloin, kun on ottanut useita pikavippejä ja maksuvaikeudet alkavat kasaantua. Velkaneuvoja auttaa asiakastaan neuvottelemaan velkojen maksusta velkojien kanssa, hakee tarvittaessa maksuohjelmaa ulosottoviranomaiselta tai tuomioistuimelta ja opastaa taloudenhallinnassa.


Lainojen yhdistäminen Vippi.org palvelussa: Miten se toimii?

Vippi.org sivustolla tarjotaan myös mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että otetaan yksi suurempi laina, jolla maksetaan pois kaikki pienemmät lainat, kuten pikavipit. Näin ollen lainoja ei tarvitse maksaa usealle eri taholle, vaan kaikki velat maksetaan kerralla pois ja jäljelle jää vain yksi laina maksettavaksi.

Lainojen yhdistäminen voi olla hyvä ratkaisu silloin, kun pikavippejä on kertynyt useita ja niiden hoitaminen alkaa käydä ylivoimaiseksi. Yhdistämällä lainat yhdeksi isommaksi lainaksi, saadaan yleensä pienempi kuukausierä ja selkeämpi kokonaiskuva omasta taloudesta.

Lainojen yhdistäminen Vippi.org palvelussa on helppoa ja nopeaa. Palvelun kautta voi hakea lainaa 1000 - 60000 euroa, 1-15 vuoden laina-ajalla, korko alkaen 4,19%. Lainahakemus on maksuton eikä sido hakijaa mihinkään. Kun hakemus on lähetetty, Vippi.org kilpailuttaa lainan yli 30 eri pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Hakija saa parhaat lainatarjoukset suoraan sähköpostiinsa ja voi valita niistä itselleen sopivimman.

Hakemalla yhdistelylainaa Vippi.org palvelussa, voi päästä eroon kalliista pikavipeistä ja saada taloutensa takaisin hallintaan.


Jatkuvan taloudellisen hyvinvoinnin ylläpito: Kuinka välttää pikavipit tulevaisuudessa?

Pikavippien välttäminen tulevaisuudessa on mahdollista oikean taloudellisen suunnittelun ja hyvinvoinnin ylläpidon avulla. Tämä vaatii jatkuvaa omistautumista ja tietoisia päätöksiä, mutta on sen arvoista pitkällä aikavälillä. Tässä osiossa käsittelemme, miten voit suunnitella talouttasi paremmin ja ylläpitää taloudellista hyvinvointia, jotta voit välttää pikavipit tulevaisuudessa.


Tulevaisuuden taloudellinen suunnittelu: Kuinka välttää pikavipit?

Tulevaisuuden taloudellinen suunnittelu on ensiarvoisen tärkeää, jos haluat välttää pikavippien ottamisen. Tämä vaatii realistista budjetointia ja varautumista mahdollisiin taloudellisiin takaiskuihin.

 • Realistinen budjetointi: Aloita laskemalla kuukausittaiset tulot ja menot. Tämän jälkeen, mieti miten voit vähentää menoja ja lisätä tuloja. On tärkeää, että budjetti on realistinen, jotta se ei johda turhaan stressiin ja pikavippien ottamiseen.
 • Säästäminen: Säästäminen on tärkeää, jotta voit varautua mahdollisiin taloudellisiin takaiskuihin. On suositeltavaa säästää vähintään 10% kuukausituloista.
 • Velkojen maksaminen: Jos sinulla on velkaa, on tärkeää maksaa se pois mahdollisimman pian. Tämä vähentää taloudellista stressiä ja tekee pikavippien ottamisen tarpeettomaksi.

Taloudellisen hyvinvoinnin merkitys ja sen ylläpitäminen

Taloudellinen hyvinvointi ei tarkoita vain velattomuutta, vaan myös kykyä kohdata tulevat taloudelliset haasteet ilman stressiä. Taloudellisen hyvinvoinnin ylläpitäminen on tärkeää, jotta voit välttää pikavippien ottamisen tulevaisuudessa. Seuraavassa muutamia keinoja taloudellisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen:

 • Älä ota uutta velkaa: Vältä uuden velan ottamista, varsinkin pikavippejä. Jos sinun on pakko lainata rahaa, harkitse muita vaihtoehtoja, kuten pankkilainaa tai ystäviltä lainaamista.
 • Maksimoi tulot: Jos mahdollista, etsi tapoja lisätä tulojasi. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sivutyön tekemistä tai harrastuksen muuttamista tulonlähteeksi.
 • Investoi: Sijoittaminen voi olla hyvä tapa kasvattaa varallisuutta pitkällä aikavälillä ja suojautua taloudellisia takaiskuja vastaan.

Pikavippien välttäminen on mahdollista oikean taloudellisen suunnittelun ja hyvinvoinnin ylläpidon avulla. On tärkeää muistaa, että taloudellisen hyvinvoinnin saavuttaminen ja ylläpitäminen vaatii aikaa ja vaivaa, mutta se on sen arvoista.


Eroon Pikavipeistä - vertailu

Esimerkkilaskelma kuvaa tilannetta, jossa henkilöllä on useita pikavippejä, joita hän haluaa maksaa pois. Taulukon avulla vertaillaan eri pikavippikorkoja ja sitä, kuinka paljon lainan maksaminen pois kerralla vaikuttaa säästöihin. Taulukossa on neljä saraketta: pikavipin lähde, pikavipin summa, pikavipin korko ja säästöt, kun pikavippi maksetaan pois kerralla vippi.org:n tarjoamalla kohtuullisella korolla.

Pikavipin lähde Pikavipin summa (€) Pikavipin korko (%) Säästöt kun maksetaan pois kerralla vippi.org lainalla (€)
Vippiluotto 1000 20 157,81
Pikaluotto 500 15 54,45
Pikavippipalvelu A 2000 10 115,62
Pikavippipalvelu B 1500 6 27,23

Taulukosta voidaan nähdä, että pikavippien korkoerot voivat olla merkittäviä ja ne vaikuttavat suoraan siihen, kuinka paljon rahaa voi säästää maksamalla pikavippi pois kerralla vippi.org:n tarjoamalla lainalla. Suurimmat säästöt saadaan, kun pikavipin korko on korkea. Esimerkiksi Vippiluoton 20% korolla 1000 euron pikavipistä voi säästää 157,81 euroa maksamalla se pois kerralla. Toisaalta, pikavipit joilla on alhaisempi korko, kuten Pikavippipalvelu B, tarjoavat vähemmän säästöjä, mutta silti merkittävän 27,23 euron säästön 1500 euron pikavipistä. Kaiken kaikkiaan, maksamalla pikavipit pois kerralla voi johtaa huomattaviin säästöihin.


Usein kysytyt kysymykset

Paras tapa päästä eroon pikavipeistä on maksaa ne takaisin mahdollisimman nopeasti, välttää uusien lainojen ottamista ja tehdä realistinen suunnitelma taloudenhallintaan. Tarvittaessa voi hakea apua talousneuvonnasta tai harkita järjestelylainaa.
Vippi.org palvelussa voit hakea yhdistelylainaa, jolla voit koota useat eri pikavipit yhdeksi lainaksi. Täytä lainahakemus sivustolla, jossa ilmoitat haluavasi yhdistää olemassa olevat pikavipit. Hakemuksen hyväksymisen jälkeen Vippi.org maksaa vanhat pikavippisi pois ja sinulle jää yksi yhdistetty laina maksettavaksi.
Vippi.org tarjoaa tietoa eri lainanantajista, niiden tarjoamista lainoista ja ehdoista. Sivusto auttaa sinua vertailemaan eri lainavaihtoehtoja, jotta voit löytää edullisimman lainan pikavippien maksamiseen. Lisäksi Vippi.org tarjoaa vinkkejä ja neuvoja velkaongelmien ratkaisemiseen.
Ei, Vippi.org ei myönnä lainaa henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä.
Vippi.org ei tarjoa erityisiä tuotteita tai palveluita, jotka olisivat suunniteltu auttamaan asiakkaita pääsemään eroon pikavipeistä.
Hakemuksen lähetettyäsi saat lainapäätöksen välittömästi ja rahat tilillesi jopa 15 minuutissa.
Vippi.org ei itse tarjoa lainoja, vaan vertailee eri lainapalveluita ja niiden korkoja. Korko riippuu valitsemastasi lainapalvelusta ja lainan ehdoista.
Kyllä, Vippi.org tarjoaa neuvontaa ja ohjeita parhaista tavoista päästä eroon pikavipeistä. He suosittelevat esimerkiksi talouden suunnittelua, ylimääräisten kulujen karsimista, säästämistä ja velkojen yhdistämistä.
Varmistaaksesi, että et joudu uudelleen tilanteeseen, jossa sinun täytyy ottaa pikavippi, sinun tulisi ensisijaisesti parantaa oman talouden hallintaasi. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulisi budjetoida tulosi ja menosi, säästää rahaa ennakoimattomia kuluja varten ja tehdä realistisia päätöksiä oman taloudellisen tilanteesi mukaan. Lisäksi sinun tulisi välttää impulssiostoksia ja harkita tarkasti ennen suurien ostosten tekemistä. Maksuhäiriömerkinnät ja velkaongelmat voivat myös johtaa pikavippien tarpeeseen, joten niiden ennaltaehkäisy on tärkeää.
Jos et pysty maksamaan lainaasi ajallaan, saatat joutua maksamaan viivästyskorkoa ja muita mahdollisia lisämaksuja. Lisäksi maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa luottotietoihisi negatiivisesti.
Kyllä, Vippi.org tarjoaa tietoa ja vertailuja erilaisista rahoitustuotteista, kuten kulutusluotoista, joustoluotoista ja luottokorteista, jotka voivat auttaa paremmassa talouden hallinnassa ja välttämään pikavippien ottamisen.

Sisällysluettelo
 • Aloitus: Ensimmäiset askeleet pikavippien poistamiseen
 • Taloudellisten taitojen kehittäminen: Budjetointi ja säästäminen
 • Maksusuunnitelman laatiminen: Tie ulos pikavippien kierrosta
 • Maksusuunnitelman noudattaminen: Miten se onnistuu?
 • Velkaneuvonta ja muut tukipalvelut pikavippiongelmiin
 • Lainojen yhdistäminen Vippi.org palvelussa: Miten se toimii?
 • Jatkuvan taloudellisen hyvinvoinnin ylläpito: Kuinka välttää pikavipit tulevaisuudessa?
 • Eroon Pikavipeistä - vertailu
 • Usein kysytyt kysymykset


 • Viimeksi muokattu: