Yhteistyössä

Ajoneuvolainan perusteet

Ajoneuvolaina

Mitä ajoneuvolaina tarkoittaa?

Ajoneuvolaina on laina, jota voit hakea ajoneuvon, kuten auton, moottoripyörän tai veneen hankintaan. Se on eräänlainen vakuudellinen laina, jossa ajoneuvo toimii lainan vakuutena. Tämä tarkoittaa, että jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, pankki voi ottaa ajoneuvon haltuunsa.

Kuinka suuren ajoneuvolainan voit saada?

Ajoneuvolainan suuruus riippuu monista tekijöistä, kuten tuloistasi, luottotiedoistasi ja ajoneuvon hinnasta. Yleisesti ottaen voit saada lainaa jopa ajoneuvon koko hinnan verran, mutta on tärkeää muistaa, että lainan kuukausittaiset lyhennykset eivät saa ylittää maksukykyäsi.

Erilaiset ajoneuvolainat: autolaina, moottoripyörälaina ja venelaina

  • Autolaina: Autolaina on yleisin ajoneuvolaina. Voit hakea autolainaa joko pankin tai autoliikkeen kautta. Autolainan korko ja ehdot vaihtelevat, joten on tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjouksia.
  • Moottoripyörälaina: Moottoripyörälaina on tarkoitettu moottoripyörän hankintaan. Kuten autolainassa, myös moottoripyörälainassa moottoripyörä toimii lainan vakuutena.
  • Venelaina: Venelaina on erityisesti veneen hankintaan tarkoitettu laina. Venelainan ehdot ja korko voivat poiketa autolainasta ja moottoripyörästä, joten on tärkeää tehdä huolellinen vertailu ennen lainan ottamista.

Miten ajoneuvolainaa haetaan verkossa?

Ajoneuvolainan hakeminen verkossa on helppoa ja nopeaa. Valitse lainanantaja, täytä lainahakemus ja lähetä se. Lainanantaja tarkistaa luottotietosi ja arvioi maksukykysi. Jos hakemuksesi hyväksytään, saat rahat tilillesi ja voit ostaa ajoneuvon.

Mitä ajoneuvolainaa hakiessa tulee huomioida?

Ajoneuvolainaa hakiessa on tärkeää ottaa huomioon lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Lisäksi on tärkeää arvioida oma maksukyky realistisesti. Muista, että ajoneuvo toimii lainan vakuutena, joten jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, menetät ajoneuvon.

Ajoneuvolainan korko ja hinta

Mikä vaikuttaa ajoneuvolainan korkoon?

Ajoneuvolainan korko ei ole kiinteä, vaan se voi vaihdella monen eri tekijän mukaan. Yksi merkittävä tekijä on lainanottajan luottotiedot. Mitä paremmat luottotiedot sinulla on, sitä alhaisemman koron voit saada lainallesi. Myös laina-aika vaikuttaa korkoon: mitä pidempi laina-aika, sitä korkeampi korko yleensä on. Lisäksi lainan määrä vaikuttaa korkoon. Suuremmat lainat saattavat tulla korkeammalla korolla kuin pienemmät lainat.

Kuinka ajoneuvolainan todellinen vuosikorko lasketaan?

Ajoneuvolainan todellinen vuosikorko lasketaan yhdistämällä lainan nimelliskorko ja lainaan liittyvät muut kulut. Tämä tarkoittaa, että todellinen vuosikorko sisältää paitsi lainan koron, myös esimerkiksi avausmaksun ja kuukausittaisen tilinhoitomaksun. Todellinen vuosikorko antaa siis kokonaisvaltaisemman kuvan lainan kustannuksista kuin pelkkä nimelliskorko.

Mikä on edullisin ajoneuvolaina?

Edullisin ajoneuvolaina on usein se, jolla on alhaisin todellinen vuosikorko. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainan kustannukset koostuvat muustakin kuin korosta. Lainan ehdot, kuten mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin tai varhaiseen takaisinmaksuun, voivat myös vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Lisäksi lainanottajan taloudellinen tilanne vaikuttaa siihen, mikä laina on hänelle edullisin.

Miten valitset itsellesi sopivimman ajoneuvolaina?

Ajoneuvolainan valintaan vaikuttavat monet tekijät. Ensinnäkin, sinun tulee miettiä, kuinka suuren lainan tarvitset ja kuinka pitkän laina-ajan haluat. Tämän jälkeen kannattaa vertailla eri lainantarjoajien lainaehtoja ja korkoja. Muista ottaa huomioon myös lainan muut kulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Vakuudeton ajoneuvolaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos et halua tai voi asettaa vakuuksia tai takaajia. Lopulta valinta riippuu siitä, mikä laina parhaiten vastaa sinun tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.


Vakuudellinen vs. vakuudeton ajoneuvolaina

Mikä on vakuudellinen ajoneuvolaina?

Vakuudellinen ajoneuvolaina on lainamuoto, jossa lainan saamisen ehtona on vakuuden antaminen lainanantajalle. Tässä tapauksessa ajoneuvo toimii lainan vakuutena. Jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla on oikeus ottaa haltuunsa ajoneuvo ja myydä se lainan kattamiseksi. Vakuudellisen lainan etuna on usein alhaisempi korko, koska lainanantajan riski on pienempi.

Mikä on vakuudeton ajoneuvolaina?

Vakuudeton ajoneuvolaina on laina, joka myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asettaa ajoneuvoasi tai muuta omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Vakuudettoman lainan saaminen voi olla nopeampaa ja vaivattomampaa, mutta korot ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisissa lainoissa.

Voitko hakea ajoneuvolainaa ilman vakuuksia tai takaajia?

Kyllä, voit hakea ajoneuvolainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Monet lainanantajat tarjoavat vakuudettomia ajoneuvolainoja, jotka voivat olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole mahdollisuutta antaa vakuuksia tai jos et halua asettaa ajoneuvoasi lainan vakuudeksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että vakuudettomien lainojen korot ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisten lainojen.

Miksi ajoneuvo toimii hyvänä vakuutena lainalle?

Ajoneuvo on yleisesti hyväksytty lainan vakuus, koska sen arvo on helppo määrittää ja se on myös helppo realisoida rahaksi tarvittaessa. Lisäksi ajoneuvo on liikkuva omaisuus, joten sen myyminen on usein nopeampaa ja helpompaa kuin esimerkiksi kiinteistön. Tämä vähentää lainanantajan riskiä, mikä voi alentaa lainan korkoa.

Lainaa ajoneuvoon


Käytetyn ajoneuvon rahoittaminen lainalla

Voitko käyttää ajoneuvolaina käytetyn ajoneuvon ostamiseen?

Kyllä, voit. Ajoneuvolaina on suunniteltu erityisesti auton tai muun ajoneuvon hankintaan. Tämä pätee sekä uusiin että käytettyihin ajoneuvoihin. Tämä tarkoittaa, että voit saada lainaa käytetyn ajoneuvon rahoitukseen, olipa kyseessä sitten auto, moottoripyörä tai vaikkapa asuntoauto. Lainaehdot ja -summat vaihtelevat palveluntarjoajien välillä, joten sinun kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja löytääksesi sinulle sopivimman ratkaisun.

Miten käytetyn ajoneuvon rahoitus toimii?

Käytetyn ajoneuvon rahoitus toimii samalla periaatteella kuin uudenkin ajoneuvon rahoitus. Sinun tulee hakea lainaa ajoneuvon hankintaan ja maksaa se takaisin sovitun ajan kuluessa. Lainan suuruus määräytyy usein ajoneuvon hinnan ja sinun maksukykyisi perusteella. Lainan hakeminen tapahtuu yleensä sähköisesti, ja saat päätöksen lainahakemukseesi nopeasti. Kiinnitä huomiota myös lainan kuluihin, kuten korkoihin ja mahdollisiin avaus- ja tilinhoitomaksuihin.

Mitä tulee ottaa huomioon käytetyn ajoneuvon rahoituksessa?

Käytetyn ajoneuvon rahoituksessa on monia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon. Ensinnäkin, on tärkeää muistaa, että ajoneuvon hinta ei ole ainoa kustannus. Sinun tulee huomioida myös ajoneuvon ylläpidosta aiheutuvat kulut, kuten vakuutukset, polttoaine, huollot ja mahdolliset korjaukset. Toiseksi, sinun tulee varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitun ajan kuluessa. On tärkeää tehdä realistinen budjetti ja pitää kiinni siitä. Kolmanneksi, sinun kannattaa vertailla eri lainantarjoajia löytääksesi parhaan mahdollisen lainan. Huomioi lainan kokonaiskustannukset, ei ainoastaan kuukausittaista maksuerää.


Ajoneuvolainan hakeminen yhdessä toisen henkilön kanssa

Voitko hakea ajoneuvolainaa yhdessä toisen henkilön kanssa?

Kyllä, voit hakea ajoneuvolainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Tätä kutsutaan yhteishakemukseksi. Yhteishakemus tarkoittaa, että kaksi tai useampi henkilö hakee lainaa yhdessä ja sitoutuu maksamaan sen takaisin yhdessä. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat hakea suurempaa lainasummaa tai jos sinulla ei ole riittävää luottoluokitusta yksin haettavaan lainaan.

Miten yhteishakijan kanssa haettu ajoneuvolaina toimii?

Yhteishakijan kanssa haettu ajoneuvolaina toimii samalla tavalla kuin yksin haettu laina, mutta siinä on kaksi vastuullista osapuolta. Molemmat henkilöt täyttävät lainahakemuksen ja heidän luottotietonsa tarkistetaan. Jos lainahakemus hyväksytään, molemmat henkilöt ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa, että jos toinen henkilö ei pysty maksamaan lainaa takaisin, toinen henkilö on velvollinen maksamaan koko lainan.

Mitkä ovat yhteishakijan kanssa haetun ajoneuvolainan edut ja haasteet?

Yhteishakijan kanssa haetulla ajoneuvolainalla on sekä etuja että haasteita. Yksi suurimmista eduista on, että voit hakea suurempaa lainasummaa kuin yksin. Tämä johtuu siitä, että lainanantaja ottaa huomioon molempien hakijoiden tulot ja luottotiedot. Lisäksi, jos toisella hakijalla on paremmat luottotiedot, se voi parantaa lainaehdotusta.

Haasteena on, että molemmat hakijat ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta. Jos toinen henkilö ei pysty maksamaan osuuttaan lainasta, toinen henkilö on velvollinen maksamaan koko lainan. Lisäksi, jos lainaa ei makseta takaisin, se voi vaikuttaa molempien hakijoiden luottotietoihin.


Ajoneuvon rahoittaminen osamaksulla tai leasingilla

Ajoneuvon hankkiminen osamaksulla tai leasingilla on tehokas tapa saada uusi tai käytetty ajoneuvo käyttöön ilman suurta kertaluonteista investointia. Tämä rahoitusmuoto sopii monenlaisille ihmisille ja tilanteille.

Kenelle sopii ajoneuvon osamaksurahoitus tai leasing?

Osamaksurahoitus tai leasing sopii erinomaisesti henkilöille, jotka haluavat pitää kuukausittaiset menonsa ennustettavina. Se on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun halutaan välttää suuri kertaluonteinen rahallinen sitoumus. Osamaksurahoitus tai leasing on erityisen hyvä vaihtoehto yrityksille, jotka tarvitsevat ajoneuvoja liiketoimintaansa, mutta haluavat pitää pääomansa muussa käytössä.

Miten osamaksurahoitus tai leasing toimii käytännössä?

Osamaksurahoituksessa ajoneuvon omistus siirtyy ostajalle heti, mutta maksu suoritetaan kuukausierissä. Maksuaika on yleensä 1-5 vuotta. Leasingissa taas ajoneuvo vuokrataan tiettyyn kuukausihintaan, joka sisältää yleensä myös huollot ja vakuutukset. Leasing-sopimuksen päättyessä ajoneuvo palautetaan takaisin, tai sopimus voidaan uusia.

Auton osamaksurahoituksen ja leasingin edut ja haasteet

Osamaksurahoituksen ja leasingin suurimpia etuja ovat ennakoitavat kuukausimaksut ja se, että suurta kertaluonteista investointia ei tarvitse tehdä. Lisäksi leasing-sopimuksen yhteydessä huolto- ja vakuutuskulut ovat usein kiinteä osa kuukausimaksua, jolloin yllättäviltä kuluilta vältytään.

Haasteena voi olla se, että osamaksurahoituksessa ajoneuvon täytyy olla maksettu kokonaan ennen kuin sen voi myydä eteenpäin. Leasingissa taas ajoneuvoa ei voi muokata omien toiveiden mukaan, ja sopimuksen purkaminen kesken sopimuskauden voi olla kallista.

Jokaisen onkin tärkeää miettiä omat tarpeensa ja taloudellinen tilanteensa ennen ajoneuvon hankkimista osamaksulla tai leasingilla. Näin varmistetaan, että rahoitusmuoto palvelee parhaiten omaa elämäntilannetta ja tarpeita.


Ajoneuvolainojen kilpailuttaminen

Kun puhumme ajoneuvolainojen kilpailuttamisesta, tarkoitamme prosessia, jossa vertaillaan eri lainantarjoajien ehtoja ja korkoja, jotta löydettäisiin paras mahdollinen laina ajoneuvon rahoitukseen. Tämän prosessin tulee olla huolellinen ja perusteellinen, sillä lainaehdot voivat vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä.


Kuinka kilpailuttaa ajoneuvolainat netissä?

Ajoneuvolainojen kilpailuttaminen netissä on yksinkertainen ja nopea prosessi. Ensimmäinen askel on kerätä tarvittavat tiedot, kuten halutun lainasumman suuruus ja laina-aika. Tämän jälkeen voit käyttää erilaisia lainavertailusivustoja, jotka keräävät yhteen useiden eri lainantarjoajien tiedot. Näin voit helposti ja nopeasti vertailla eri lainavaihtoehtoja ja löytää parhaan mahdollisen lainan.


Miksi ajoneuvolainojen kilpailuttaminen kannattaa?

Ajoneuvolainojen kilpailuttaminen kannattaa, sillä se voi säästää sinulle huomattavia summia rahaa. Eri lainantarjoajien korot ja ehdot vaihtelevat, ja kilpailuttamalla lainat voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi. Lisäksi kilpailuttaminen voi auttaa sinua löytämään lainan, joka ei vaadi vakuuksia tai takaajia.


Mitä pitää ottaa huomioon ajoneuvolainoja kilpailuttaessa?

Ajoneuvolainoja kilpailuttaessa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä. Ensinnäkin, on tärkeää vertailla lainojen korkoja. Korot voivat vaihdella huomattavasti, ja pienikin ero korossa voi tehdä suuren eron lainan kokonaiskustannuksiin. Toiseksi, on tärkeää tarkastella lainan muita ehtoja, kuten mahdollisia piilokuluja tai lainan takaisinmaksuajan joustavuutta. Lopuksi, on tärkeää muistaa, että lainan hakeminen on aina sitova sopimus, joten on tärkeää lukea lainaehdot huolellisesti ennen lainan hakemista.


Yhteenveto ajoneuvolainasta

Ajoneuvolaina on monipuolinen ratkaisu eri ajoneuvojen rahoittamiseen

Ajoneuvolaina tarjoaa joustavan ja monipuolisen ratkaisun eri tyyppisten ajoneuvojen hankintaan. Olipa kyseessä sitten uusi auto, moottoripyörä tai vaikkapa vene, ajoneuvolaina mahdollistaa sen hankinnan ilman, että sinun tarvitsee säästää suuria summia rahaa etukäteen. Monipuolisuus näkyy myös lainan ehdoissa: voit itse päättää laina-ajan pituuden ja kuukausittaiset maksuerät, jolloin laina voidaan räätälöidä juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi sopivaksi.

Miten ajoneuvolaina voi auttaa sinua saavuttamaan unelmasi?

Unelmoitko uudesta autosta tai ehkäpä omasta veneestä? Ajoneuvolaina voi tehdä unelmistasi totta. Ei ole väliä, onko kyseessä uusi tai käytetty ajoneuvo - ajoneuvolaina antaa sinulle mahdollisuuden hankkia haluamasi ajoneuvon heti, ilman tarvetta odottaa ja säästää vuosia. Ajoneuvolaina on myös joustava ratkaisu: voit itse päättää, kuinka paljon haluat lainata ja kuinka pitkän aikaa haluat maksaa lainan takaisin. Näin voit suunnitella lainan takaisinmaksun omien taloudellisten mahdollisuuksiesi mukaan.

Muistilista ajoneuvolainaa harkitsevalle

  • Vertaile eri lainantarjoajien ehtoja ja korkoja. Etsi itsellesi sopivin ja edullisin vaihtoehto.
  • Harkitse tarkkaan, kuinka suuren lainan tarvitset ja kuinka pitkän aikaa haluat maksaa lainan takaisin. Muista, että mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sitä vähemmän maksat korkoja.
  • Muista, että ajoneuvolaina vaatii usein vakuuksia tai takaajia. Valmistaudu tähän etukäteen.
  • Älä ota lainaa yli varojesi. Mieti realistisesti, kuinka suuren lainan pystyt maksamaan takaisin.

Ajoneuvolainan ehdot ja edellytykset

Ajoneuvolainan avulla voit hankkia unelmiesi auton, moottoripyörän tai vaikkapa veneen. Lainan saaminen vaatii usein säännöllisiä tuloja ja hyvää luottotietoa. Laina-ajan voit usein valita itse, ja se voi olla esimerkiksi 1-15 vuotta. Lainan korko riippuu monista tekijöistä, kuten laina-ajasta, lainan määrästä ja oma taloudellinen tilanteesi.

Ajoneuvolaina Laina-aika Korko Edellytykset
Auto 1-15 vuotta Riippuu laina-ajasta ja määrästä Säännölliset tulot, hyvä luottohistoria
Moottoripyörä 1-10 vuotta Riippuu laina-ajasta ja määrästä Säännölliset tulot, hyvä luottohistoria
Vene 1-15 vuotta Riippuu laina-ajasta ja määrästä Säännölliset tulot, hyvä luottohistoria

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että ajoneuvolaina tarjoaa mahdollisuuden hankkia uuden tai käytetyn ajoneuvon, vaikka et pystyisi maksamaan koko summaa kerralla. On tärkeää tutustua eri lainavaihtoehtoihin ja niiden ehtoihin ennen päätöksen tekemistä. Vertaile eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja, jotta löydät itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.


Usein kysytyt kysymykset

Ajoneuvolainan tarkoitus on mahdollistaa ajoneuvon, kuten auton, moottoripyörän tai veneen, hankinta silloin, kun ostajalla ei ole koko summaa heti käytettävissä. Laina voidaan maksaa takaisin kuukausierissä sopimuksen mukaisesti, jolloin ajoneuvon hankinta ei rasita taloutta kertaluontoisella suurella menolla.
Ajoneuvolainaa voi hakea monenlaisille ajoneuvoille. Tällaisia voivat olla esimerkiksi henkilöautot, pakettiautot, moottoripyörät, veneet, matkailuautot ja -vaunut sekä traktorit. Myös raskaammat ajoneuvot, kuten kuorma-autot ja linja-autot, voivat olla mahdollisia kohteita ajoneuvolainalle.
Vakuudellisessa ajoneuvolainassa lainan vakuutena toimii itse ajoneuvo. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa ajoneuvon haltuunsa ja myydä sen lainan kattamiseksi. Vakuudellinen laina on yleensä edullisempi, koska lainanantajan riski on pienempi. Vakuudettomassa ajoneuvolainassa lainan vakuutena ei ole mitään, joten lainanantajan riski on suurempi. Tämän vuoksi vakuudettoman lainan korot ovat yleensä suuremmat. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi hakea maksua ulosottoteitse.
Ajoneuvolainan hakuprosessi alkaa tarvittavien tietojen keräämisellä. Sinun on tiedettävä ajoneuvon hinta ja kuinka paljon omia varoja voit käyttää käsirahana. Tämän jälkeen voit alkaa etsiä sopivaa lainatarjousta. Kun olet löytänyt sopivan lainan, voit täyttää lainahakemuksen. Hakemuksessa kysytään yleensä henkilötietojasi, tulojasi ja menoja, sekä tietoja ajoneuvosta, jota olet ostamassa. Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen lainanantaja arvioi hakemuksesi ja tekee luottopäätöksen. Jos lainahakemus hyväksytään, saat rahat tilillesi ja voit ostaa ajoneuvon. Muista, että lainasopimus on sitova, joten on tärkeää ymmärtää lainaehtosi ennen sopimuksen allekirjoittamista.
Kyllä, ajoneuvolainan hakeminen yhdessä toisen henkilön kanssa on mahdollista. Tämä voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja mahdollistaa suuremman lainasumman.
Ajoneuvolainan todellinen vuosikorko on luku, joka kuvaa kaikkien lainaan liittyvien kustannusten yhteismäärää vuositasolla. Se sisältää koron lisäksi myös muut kulut, kuten avaus- ja hoitomaksut. Todellinen vuosikorko antaa siis kokonaisvaltaisemman kuvan lainan kustannuksista kuin pelkkä nimelliskorko.
Ajoneuvolainan suuruus riippuu monista tekijöistä kuten ajoneuvon tyypistä, hinnasta, ostajan taloudellisesta tilanteesta ja valitusta laina-ajasta. Yleensä ajoneuvolainaa voi hakea pienimmillään muutamasta sadasta eurosta aina kymmeniin tai jopa satoihin tuhansiin euroihin saakka.
Kyllä, ajoneuvolainaa voi käyttää käytetyn ajoneuvon ostamiseen.
Rahat siirtyvät tilillesi yleensä 1-2 pankkipäivän kuluessa ajoneuvolainan myöntämisestä. Kuitenkin ajankohta voi vaihdella riippuen pankista ja lainanantajan prosesseista.
Ajoneuvolainan saamiseksi tarvitset usein vakituisen työsuhteen ja säännölliset tulot, jotka osoittavat kykysi maksaa laina takaisin. Lisäksi sinulla tulee olla puhtaat luottotiedot, eli sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Jotkut lainantarjoajat saattavat vaatia myös tietyn ikärajan ylittämistä. Lainasumma ja sen korko määräytyvät usein ajoneuvon iän, kunnon ja hinnan perusteella.
Kyllä, ajoneuvolainan kilpailuttaminen on mahdollista ja suositeltavaa. Kilpailuttamalla lainan voit varmistaa itsellesi edullisimman mahdollisen lainan ja säästää merkittävästi lainan kuluissa.
Kyllä, lainaa on mahdollista lyhentää sovittua nopeammin. Tämä voi kuitenkin vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, joten suosittelemme aina tarkistamaan lainaehtojen yksityiskohdat ennen ylimääräisten lyhennysten tekemistä.
Ajoneuvolainan maksuaika vaihtelee tyypillisesti 1-15 vuoden välillä riippuen lainan määrästä ja lainanottajan maksukyvystä.
Ajoneuvolainan korko vaihtelee yleensä 4-20 % välillä. Korkoprosentti riippuu monista tekijöistä, kuten lainan määrästä, maksuajasta, asiakkaan luottokelpoisuudesta sekä lainan tarjoajasta. Tarkka korko ilmoitetaan aina lainatarjouksessa.
Edullisimman ajoneuvolainan löytäminen vaatii vertailua. Tarkastele eri lainantarjoajien korkoja, maksuaikoja sekä muita lainaehtoja. Huomioi myös lainan kokonaiskustannukset, sillä pelkkä korko ei kerro koko totuutta. Lisäksi kannattaa tarkistaa mahdolliset piilokulut, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut. Muista myös, että lainan hintaan vaikuttaa ajoneuvon ikä, merkki ja malli sekä laina-aika. Lainaa hakiessasi kannattaa hyödyntää erilaisia lainalaskureita, jotka auttavat hahmottamaan lainan kokonaiskustannukset.

Sisällysluettelo


Viimeksi muokattu: