Yhteistyössä

Jälleenrahoitus - Mitä se on ja miten se toimii?


Jälleenrahoituksen määritelmä

Jälleenrahoitus tarkoittaa prosessia, jossa otetaan uusi laina vanhojen velkojen maksamiseksi pois. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että haetaan edullisempaa lainaa, jolla maksetaan pois kalliimmat ja epäedullisemmat lainat. Näin ollen jälleenrahoituksella pyritään saamaan lainojen korot ja muut kulut pienemmiksi sekä yhdistämään velat yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi.


Jälleenrahoituksen hyödyt ja haitat

Jälleenrahoituksen suurimpia hyötyjä ovat:

Jälleenrahoitukseen liittyy myös joitakin haittoja ja riskejä:

 • Uuden lainan nostamisesta aiheutuvat kulut
 • Mahdollinen laina-ajan pidentyminen
 • Vakuuksien uudelleenjärjestely

Milloin jälleenrahoitus kannattaa?

Jälleenrahoitus on järkevää silloin, kun markkinoilta löytyy selvästi edullisempi laina kuin nykyiset velat. Kannattavuutta arvioitaessa tulee huomioida uuden lainan kokonaiskulut sisältäen korot, järjestelypalkkiot ja muut maksut. Lisäksi on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia huolellisesti.

Vippi.org auttaa sinua löytämään markkinoiden edullisimmat jälleenrahoituslainat. Täytä lainahakemus ja saat nopeasti useita lainatarjouksia luotettavilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Näin voit helposti vertailla vaihtoehtoja ja valita itsellesi sopivimman jälleenrahoitusratkaisun säästääksesi rahaa ja aikaa.


Jälleenrahoituksen hakeminen Vippi.org:n kautta


Vippi.org:n jälleenrahoituspalvelut

Vippi.org tarjoaa kattavat jälleenrahoituspalvelut, joiden avulla voit yhdistää nykyiset lainasi yhdeksi edullisemmaksi kokonaisuudeksi. Palvelumme kautta voit hakea jälleenrahoitusta helposti ja nopeasti, ja saat asiantuntevaa neuvontaa koko prosessin ajan.

Jälleenrahoitus Vippi.org:n kautta mahdollistaa:

 • Nykyisten lainojen yhdistämisen yhdeksi lainaksi
 • Alhaisemman koron ja pienemmät kuukausierät
 • Joustavammat lainaehdot ja pidemmän takaisinmaksuajan
 • Selkeämmän kokonaiskuvan taloudellisesta tilanteestasi

Jälleenrahoituksen ehdot ja vaatimukset

Vippi.org:n jälleenrahoitusta hakiessa sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 1. Olet vähintään 18-vuotias Suomen kansalainen
 2. Sinulla on säännölliset tulot ja vakaa taloudellinen tilanne
 3. Yhdistettävien lainojen yhteissumma on vähintään 2000 euroa
 4. Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Jälleenrahoituksen korko ja muut ehdot määräytyvät yksilöllisesti hakijan tilanteen mukaan. Vippi.org pyrkii aina tarjoamaan asiakkailleen mahdollisimman edulliset ja joustavat lainaehdot.


Jälleenrahoituksen hakuprosessi

Jälleenrahoituksen hakeminen Vippi.org:n kautta on helppoa ja vaivatonta:

 1. Täytä lainahakemus verkkosivuillamme
 2. Toimita tarvittavat dokumentit, kuten tiedot nykyisistä lainoistasi ja tuloistasi
 3. Saat alustavan lainapäätöksen nopeasti, usein jo saman päivän aikana
 4. Käy läpi lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti
 5. Vippi.org hoitaa nykyisten lainojesi maksun puolestasi
 6. Aloita uuden, edullisemman lainasi takaisinmaksu sovitun aikataulun mukaisesti

Aloita jälleenrahoituksen hakeminen heti täyttämällä lainahakemus Vippi.org:n verkkosivuilla. Asiantuntijamme ovat valmiina auttamaan sinua koko prosessin ajan ja varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen ratkaisun taloudelliseen tilanteeseesi.


Jälleenrahoituksen vaikutus talouteesi


Kuukausierien pienentäminen jälleenrahoituksella

Jälleenrahoitus on tehokas keino pienentää kuukausittaisia lainanhoitokuluja. Yhdistämällä useita lainoja yhdeksi isommaksi lainaksi, voit neuvotella paremmat lainaehdot ja alentaa korkoa. Tämä johtaa pienempiin kuukausieriin, jolloin sinulle jää enemmän rahaa käytettäväksi muihin menoihin.

Vippi.org auttaa sinua löytämään parhaat jälleenrahoitusvaihtoehdot markkinoilta. Vertailemalla eri lainatarjouksia, voit säästää merkittävästi lainanhoitokuluissa pitkällä aikavälillä. Jälleenrahoitus on fiksua taloudenhallintaa, joka vapauttaa varoja muihin tärkeisiin hankintoihin tai säästämiseen.


Jälleenrahoituksen vaikutus luottotietoihin

Jälleenrahoitus voi myös parantaa luottotietojasi, kun hoidat uutta lainaa tunnollisesti. Maksamalla lainaerät ajallaan, luottoluokituksesi nousee ajan myötä. Parempi luottoluokitus avaa ovia edullisempiin lainoihin tulevaisuudessa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainahakemusten tekeminen voi tilapäisesti laskea luottopisteitäsi. Siksi kannattaa harkita tarkkaan, montako lainahakemusta teet jälleenrahoitusta varten. Vippi.org auttaa sinua löytämään parhaat lainatarjoukset ilman turhia hakemuksia, jotta luottotietosi pysyvät kunnossa.


Jälleenrahoituksen verovaikutukset

Jälleenrahoituksella voi olla myös verotuksellisia etuja. Joissakin tapauksissa lainan korot ovat vähennyskelpoisia verotuksessa. Tämä riippuu lainan käyttötarkoituksesta ja voimassa olevasta verolainsäädännöstä.

Asuntolainan korot ovat usein vähennyskelpoisia, samoin kuin joihinkin investointeihin otettujen lainojen korot. Kulutusluottojen korot sen sijaan eivät yleensä ole vähennyskelpoisia. Vippi.org suosittelee tarkistamaan aina oman tilanteesi verottajalta, jotta osaat hyödyntää kaikki mahdolliset veroedut jälleenrahoituksessa.


Jälleenrahoituksen suunnittelu ja budjetointi


Jälleenrahoituksen kustannusten arviointi

Kun harkitset jälleenrahoitusta, on tärkeää arvioida tarkasti kaikki siihen liittyvät kustannukset. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Uuden lainan avausmaksut ja muut kulut
 • Mahdolliset varainsiirtoverot
 • Korkotason muutokset verrattuna nykyiseen lainaan

Vertaile huolellisesti eri jälleenrahoitusvaihtoehtoja Vippi.org:ssa löytääksesi edullisimman ratkaisun juuri sinun tilanteeseesi.


Jälleenrahoituksen takaisinmaksuajan suunnittelu

Takaisinmaksuajan pituus vaikuttaa merkittävästi jälleenrahoituksen kokonaiskustannuksiin. Pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä:

 • Pienempiä kuukausittaisia lyhennyksiä
 • Suurempaa korkojen kokonaismäärää laina-ajalta

Valitse siis huolellisesti juuri sinulle sopivin takaisinmaksuaika, joka tasapainottaa kuukausittaisen maksuerän ja kokonaiskulut. Vippi.org auttaa sinua löytämään optimaalisen ratkaisun.


Jälleenrahoituksen vaikutus kokonaisvelkataakkaasi

Jälleenrahoitus voi parhaimmillaan auttaa sinua:

 • Pienentämään kuukausittaisia lainanhoitokulujasi
 • Lyhentämään laina-aikaasi
 • Vähentämään kokonaisvelkaasi pitkällä tähtäimellä

On kuitenkin tärkeää tarkastella kriittisesti, miten jälleenrahoitus vaikuttaa henkilökohtaiseen taloustilanteeseesi kokonaisuutena. Vippi.org:n asiantuntijat auttavat sinua arvioimaan, onko jälleenrahoitus järkevä ratkaisu juuri sinun tilanteessasi ja tavoitteissasi.


Jälleenrahoituksen onnistumisen avaimet


Jälleenrahoituksen ajoituksen merkitys

Oikea ajoitus on ratkaisevaa onnistuneessa jälleenrahoituksessa. Markkinoiden seuraaminen ja suotuisan hetken valitseminen voi säästää merkittävästi korkokuluissa. Hae jälleenrahoitusta Vippi.org avulla juuri oikeaan aikaan maksimoidaksesi hyödyt.

Huomioi myös oma taloudellinen tilanteesi. Jos luottoluokituksesi on parantunut tai tulosi ovat nousseet, voi olla otollinen hetki neuvotella edullisempia jälleenrahoitusehtoja.


Jälleenrahoituksen neuvottelutaidot

Neuvottelutaidot ovat avainasemassa jälleenrahoitusta haettaessa. Vertaile tarjouksia huolellisesti ja neuvottele rohkeasti parempia ehtoja. Vippi.org auttaa sinua löytämään parhaat jälleenrahoitusvaihtoehdot ja tukee neuvotteluissa.

Valmistaudu neuvotteluihin keräämällä tarvittavat dokumentit ja tiedot etukäteen. Perustele selkeästi, miksi ansaitset edullisemmat lainaehdot. Hyvät neuvottelutaidot voivat johtaa merkittäviin säästöihin jälleenrahoituksessa.


Jälleenrahoituksen dokumentointi ja seuranta

Huolellinen dokumentointi on tärkeää jälleenrahoitusprosessissa. Säilytä kaikki sopimukset, tositteet ja kirjeenvaihto turvallisessa paikassa. Vippi.org auttaa sinua dokumentoinnissa ja tarjoaa selkeät ohjeet.

Seuraa jälleenrahoituksen vaikutuksia talouteesi. Pidä kirjaa säästöistä korkokuluissa ja siitä, miten uusi laina vaikuttaa kuukausittaisiin menoihisi. Säännöllinen seuranta auttaa optimoimaan jälleenrahoituksen hyödyt ja pitämään taloutesi tasapainossa.


Jälleenrahoituksen vaihtoehdot ja vertailu


Jälleenrahoitus vs. lainojen yhdistäminen

Kun harkitset jälleenrahoitusta, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto on lainojen yhdistäminen. Tässä vaihtoehdossa useampi laina yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi, jolloin lainanhoito helpottuu ja kuukausierä pienenee. Jälleenrahoitus taas tarkoittaa vanhan lainan maksamista pois uudella edullisemmalla lainalla. Molemmat vaihtoehdot voivat tuoda helpotusta taloudelliseen tilanteeseen, mutta jälleenrahoitus on usein joustavampi ratkaisu.


Jälleenrahoitus vs. velkojen järjestely

Toinen vaihtoehto jälleenrahoitukselle on velkojen järjestely. Tämä tarkoittaa neuvottelua velkojan kanssa lainaehtojen muuttamisesta, kuten maksuajan pidentämisestä tai koron alentamisesta. Velkojen järjestely voi olla hyvä ratkaisu, jos taloudellinen tilanne on tiukka eikä jälleenrahoitukseen ole mahdollisuutta. Jälleenrahoitus on kuitenkin usein parempi vaihtoehto, sillä se antaa enemmän joustoa ja mahdollisuuden säästää korkokuluissa pitkällä aikavälillä.


Jälleenrahoituksen tarjoajien vertailu

Kun olet päättänyt hakea jälleenrahoitusta, on tärkeää vertailla eri palveluntarjoajia. Vippi.org auttaa sinua löytämään parhaan jälleenrahoitusvaihtoehdon juuri sinun tilanteeseesi. Vertailemalla eri tarjoajien lainaehtoja, korkoja ja kuluja löydät varmasti itsellesi sopivimman ratkaisun. Muista myös tarkistaa lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Näin voit varmistua, että jälleenrahoitus tulee pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi kuin nykyiset lainasi.


Jälleenrahoituksen sudenkuopat ja riskit


Jälleenrahoituksen piilokustannukset

Jälleenrahoitusta harkitessa on tärkeää olla tietoinen mahdollisista piilokustannuksista. Vaikka jälleenrahoitus voi vaikuttaa houkuttelevalta vaihtoehdolta, se voi sisältää yllättäviä kuluja, kuten:

 • Järjestelypalkkiot, jotka voivat nostaa jälleenrahoituksen kokonaiskustannuksia
 • Korkeammat korot pitkällä aikavälillä, vaikka lyhyen aikavälin säästöjä syntyisikin
 • Ennenaikaisesta takaisinmaksusta aiheutuvat kulut, jos päätät maksaa lainan takaisin etuajassa

Jälleenrahoituksen vaikutus luottoluokitukseen

On tärkeää ymmärtää, että jälleenrahoitus voi vaikuttaa luottoluokitukseesi. Uuden lainahakemuksen tekeminen voi laskea luottopisteitäsi väliaikaisesti. Lisäksi, jos siirrät velkaa uudelle lainalle etkä hoida sitä vastuullisesti, se voi vahingoittaa luottoluokitustasi pitkällä aikavälillä.


Jälleenrahoituksen epäonnistumisen seuraukset

Jos jälleenrahoitus ei onnistu suunnitellusti, sillä voi olla vakavia seurauksia taloudelliselle tilanteellesi:

 1. Saatat joutua maksamaan korkeampia korkoja ja kuluja kuin alun perin odotit
 2. Velkaantuneisuutesi voi kasvaa, jos et pysty hallitsemaan uutta lainaa tehokkaasti
 3. Epäonnistunut jälleenrahoitus voi johtaa luottoluokituksen heikkenemiseen, mikä vaikeuttaa lainan saamista tulevaisuudessa

Ennen kuin haet jälleenrahoitusta Vippi.org:n kautta, on tärkeää arvioida huolellisesti oma taloudellinen tilanteesi ja harkita kaikkia mahdollisia riskejä. Näin varmistat, että jälleenrahoitus on sinulle oikea ratkaisu ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Sisällysluettelo


Viimeksi muokattu: